Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PP-DD solicită demisia de urgenţă a şefei CNA Laura Georgescu

ro

15 Jul, 2014 12:10 2091 Marime text
Deputatul PP-DD Liliana Mincă solicită prin intermediul unei scrisori deschise demisia şefei CNA, Laura Georgescu. "Scrisoare pentru un CNA fără corupţie", se intitulează documentul.

Iată conţinutul integral al acestuia:

]În calitate de membru al Comisiei pentru Cultură, culte şi mijloace de informare în masă, Preşedinte al Comisiei pentru egalitate de şanse din Camera Deputaţilor, Preşedinte al Organizaţiei de Femei PP-DD şi mai ales în calitate de cetăţean al României, solicit public demisia imediată a Preşedintelui CNA, Laura Georgescu.
          Felicit reprezentanţii PNL şi PDL că au avut zilele acestea o acţiune similară, mă bucur că au înţeles, în cele din urmă, imperioasa necesitate a demiterii preşedintelui CNA. Dar sunt nevoită să amintesc întregii clase politice şi tuturor românilor că această solidaritate ar fi trebuit să se manifeste cu mai mult timp în urmă, când eu şi grupul parlamentar PP-DD am solicitat pentru prima dată demisia sau demiterea doamnei Georgescu. Poate că dacă primul nostru semnal S.O.S ar fi fost tratat cu mai multă maturitate, astăzi instituţiile media şi nu numai nu ar fi fost nevoite să se afle la mâna unui personaj grobianist.
           Astăzi, încă o dată, solicităm demisia sau demiterea Preşedintelui CNA şi numirea la conducerea instituţiei a unei persoane care să fie selectată cu mai multă atenţie. Este sub demnitatea umană şi sub demnitatea unui stat ca la timona CNA să se afle un personaj precum doamna Laura Georgescu. Consiliul Naţional al Audiovizualului nu are nevoie de un şef expert în limbaj licenţios, agresiv şi sfidător.  Nici denunţul pe care noi l-am formulat privind posibilele acte de corupţie nu a fost un joc de imagine.  Dovada că am avut dreptate sunt recentele mărturii ale unor angajaţi ai CNA despre atmosfera de teroare şi gobianism susţinută de şefa instituţiei. Un astfel de şef, orientat spre şantaj şi mită, trebuie înlocuit de urgenţă.
             Vă reamintesc şi că la data de 4 iulie, anul acesta, în denunţul înaintat DNA, am cerut cercetarea penală a Preşedintelui CNA pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 289, alin.1 şi art. 291 alin.1 din Noul Cod Penal, adică pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Astfel, PP-DD  nu a fost doar primul partid care a solicitat demiterea şefului CNA. La nivel de grup parlamentar, PP-DD a formulat şi primul denunţ cu privire la activitatea infracţională a Preşedintelui CNA.
              Iată de ce considerăm că întreaga clasă politică din Parlamentul României trebuie să se alăture demersului iniţiat de PP-DD  pentru demiterea Preşedintelui CNA. În caz contrar riscăm ca întreg Parlamentul să fim vinovaţi de dezastrul marca Laura Georgescu".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii