Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziţia Patriarhiei Române despre cărţile scrise de Becali în închisoare şi „girate” de ÎPS Teodosie

ro

20 Jan, 2016 12:19 2936 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că cele două cărţi scrise de Gigi Becali în închisoare şi girate de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza nu sunt lucrări știintifice. În acest context, vorbim despre cărţile „Iubirea milostivă și mântuitoare” și „Muntele Athos, Patria ortodoxiei”.
 
„Aceste două lucrări vă asigur că nu sunt lucrări științifice”, spune Vasile Bănescu. „Probabilitatea ca cele două lucrări să fi fost scrise chiar de domnul George Becali este totală. Vă spun titlurile și cunoscând activitatea domnului George Becali e mai ușor de făcut conexiunea concretă cu conținutul lor: «Iubirea milostivă și mântuitoare», în care domnul Becali presupun că relatează faptele caritabile pe care el însuși le-a făcut. A doua lucrare se numește «Muntele Athos, Patria ortodoxiei». Domnul Becali, mergând de multe ori la Athos, probabil e o carte de amintiri, mărturii legate de vizitele domniei sale la Muntele Athos. Nu pot fi considerate lucrări științifice. Acest lucru ar fi presupus un demers sau o teză de doctorat sau așa mai departe”, a declarat, pentru republica.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
 
Totodată, Vasile Bănescu consideră că există o problemă și la legislația ce a permis echivalarea cărților lui Becali cu niște „lucrări asimilate publicării”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii