Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziţia oficială a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România privind atentatele teroriste din Franţa

ro

14 Nov, 2015 03:20 2105 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România condamnă ferm atentatele teroriste care au avut loc în această seară în Franța, atentate în urma cărora și-au pierdut viața peste 60 de persoane, iar altele au fost luate ostatice.

Este o tragedie fără margini prin care trece poporul francez și care, prin natura faptelor comise de anumite grupări extremiste, afectează întreaga lume, generând alte stări de conflict la nivelul comunităților.
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România este îngrozită de tragedia din această seară și se delimitează strict de astfel de acte teroriste comise, de cele mai multe ori în numele unor precepte religioase, de anumite grupări extremiste. Ne exprimăm regretul pentru cele petrecute în această noapte la Paris și transmitem sincere condoleanțe poporului francez.

De asemenea, suntem alături de familiile greu încercate ale celor doi români care se numără printre cele peste 60 de victime ale atentatelor din capitala franceză.
UDTTMR, singura organizație care îi reprezintă oficial la nivel instituțional pe tătarii din România, își reconfirmă, în acest context, sprijinul și susținerea față de toate demersurile inițiate de statul român în domeniul siguranței și luptei antiteroriste.
Așa cum istoria ne arată, comunitatea tătară stabilită de sute de ani pe meleaguri românești va da mereu dovadă de loialitate, de respect și de toleranță, fiind parte a poporului român și un exponent al modelului interetnic și inter-religios oferit drept exemplu la nivel internațional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii