Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România Liberă Povestea impresionantă a unui reporter român care a învins cancerul în Italia

ro

06 Oct, 2015 10:47 2173 Marime text
 
Emilia Mihăilă, reporter la Radio Sky, este una dintre cele mai puternice persoane, lucru pe care l-a demonstrat prin forța de a învinge o boală necruțătoare.  
 
În urmă cu mai bine de un an, Ema a fost depistată cu cancer în Italia și lupta pentru propria sa viață, potrivit romanialibera.ro. 
 
Jurnalista consideră că dacă ar fi rămas în țară, nu ar mai fi trăit să scrie în present despre povestea tragică prin care a trecut.
 
După ce biposia a arătat că este vorba despre cancer, unul dintre medicii oncologi de renume din Constanța i-a recomandat să înceapă imediat şedinţele de chimioterapie. A luat hotărârea, împreună cu fratele ei, care locuiește în Italia, să plece din ţară pentru o a doua opinie, conform aceleiași surse. 
 
Ajunsă la spitalul San Giovanni Di Dio din Florența, unde a fost consultată de dr. P. Cappellini, medic de chirurgie general, acesta a exclus din start începerea tratamentului de chimioterapie, deoarece tumoarea era mare.
 
Astfel, medical i-a prescris direct operaţie, după care, ca tratament adjuntiv după operaţia de mastectomie, chimioterapie.
 
Specialistul italian, consideră că doctorul din Constanța a făcut o greşeală enormă atunci când a recomandat direct chimioterapie.
 
Emilia Mihăilă a scris un material în care povestește cât de norocoasă se simte că a luat decizia de a se trata în Italia.
 
„Mă consider o persoană norocoasă pentru că, imediat după aflarea diagnosticului, am plecat din țară la fratele meu în Italia, cu speranța că mă voi vindeca. Știam că în Italia sistemul medical este foarte diferit de România, începând chiar de la modul în care sunt tratați pacienții de medicii italieni. Acolo, în Spitalul San Giovanni di Dio din Florența, spital de stat, am cunoscut niște medici extrordinari, de la directorul spitalului până la șefa clinicii de oncologie și echipa ei. Lor le datorez foarte mult, pentru că vindecarea mea a fost posibilă și datorită lor modului cum m-au tratat și în care s-au comportat. Am făcut foarte multe analize foarte performante. În România există asemenea aparatură doar în mediul privat. Acesta este un mic exemplu despre cum în Italia se investește în Sănătate. Un altul este că se merge foarte mult pe prevenire“, scrie Ema.
 
Jurnalistul a dorit să ştie tot adevărul despre starea ei de sănătate.
 
„Am venit la spital în ziua în care s-a decis să fiu operată, nu ca la noi, unde te internează cu o săptămână înainte. Am fost în salonul din secţia de Chirurgie, unde  mi s-au adus cele necesare pentru operaţie. Totul a fost gratuit. Salonul avea două vestiare care nu se încuiau, pentru că în spital nu intră cine vrea, cum vrea. Inutil să spun că totul sclipea de curățenie. Găseai  în baie de la  hârtie igienică la săpun lichid. Am stat internată în spital doar patru zile. Am  avut alături medici și asistente extrordinari. Toţi îţi zâmbeau, râdeau, te încurajau. Totul pentru a trece mai uşor peste momentele grele și pentru a fi mai încrezătoare în mine. În ceea ce privește mâncarea din spital, o asistentă venea cu tabletă, după micul dejun, şi ne lua comanda pentru prânz şi cină. Toată mâncarea era gătită în spital, era caldă şi transportată în condiţii de igienă foarte stricte. După operaţie, la două săptămâni, am fost programată la medicul oncolog din spital pentru a începe chimioterapia. Aşa am cunoscut-o pe medicul oncolog Anna Maria Montanari, o femeie extraordinară, la fel ca și echipa ei. Un medic care, înainte de toate, a început să fie prietena mea. Și colegii ei la fel. M-au ajutat foarte mult să trec peste perioada de şase luni de chimioterapie, iar 99% din vindecarea mea este datorată echipei medicale, a comportamentului şi încurajărilor lor. Ședinţele de chimioterapie le făceam în ambulatoriul spitalului. Beneficiam de multe facilităţi gratuite, de la apa pe care o beam până la mâncare. Am încheiat cele şase luni de chimioterapie, pe care le-am trecut cu bine, având încredere, atât eu cât și echipa medicală, care era a doua mea familie, că mă vindec”, mai relatează jurnalistul Emilia Mihăilă.
 
„În cabinetul spitalului am mers împreună cu fratele meu, pe care îl ţineam de mână. Acesta, după ce a văzut rezultatele, a spus: «Te-ai vindecat! Eşti bine!» Atunci, în colţul ochiului am avut o lacrimă de bucurie pentru că reuşisem să lupt cu boala şi pentru că am avut alături familia, nepoţii mei, colegii mei de la radio, care s-au gândit la mine mereu și cu care am vorbit constant la telefon, şi nu în ultiumul rând echipa extraordinară de medici”, a mai povestit Ema.
 
„În cabinetul spitalului am mers împreună cu fratele meu, pe care îl ţineam de mână. Acesta, după ce a văzut rezultatele, a spus: «Te-ai vindecat! Eşti bine!». Atunci, în colţul ochiului am avut o lacrimă de bucurie pentru că reuşisem să lupt cu boala”, a completat reporterul la Radio Sky.
 
Pentru Ema, Italia a devenit a doua țară unde s-a născut a doua oară.
 
„La aflarea rezultatului, doctoriţa Montanari m-a luat în braţe şi s-a bucurat o dată cu mine.  Din momentul acela pentru mine Italia a devenit ţara unde m-am născut a doua oară şi pot spune că îi iubesc pe oamenii de acolo, care îți zâmbesc tot timpul. Bucuroasă că am reuşit, m-am reîntors acasă după un an de zile. Am reînceput munca la radio alături de colegii mei, de care îmi era dor, şi mi-am reluat viaţa”, a conchis Ema Mihăilă.



Sursa text: romanialibera.ro
Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii