Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit Realitatea.net Boc i-a delegat atribuţiile de şef de partid lui Blaga

ro

28 Apr, 2012 22:43 1233 Marime text

Preşedintele PDL Emil Boc i-a delegat o parte din atribuţiile de şef al partidului lui Vasile Blaga, informează Realitatea TV. Atribuţiile sunt legate  de organizarea alegerilor, iar decizia va fi valabilă în perioada campaniei electorale.

 Decizia vine în contextul în care Emil Boc a anunţat că va candida la Primăria Cluj, dar şi în condiţiile în care mai multe voci din PDL au susţinut nevoia demisiei lui Emil Boc şi organizarea unui congres extraordinar al partidului.

Vasile Blaga a fost contracandidatul lui Emil Boc la şefia PDL la congresul din 2011. În prezent el este preşedinte al Senatului, însă nu are nicio funcţie în partid.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat sâmbătă, la RFI, că, în opinia sa, partidul are două variante - ori congres extraordinar rapid, care totuși ar afecta pregătirile pentru alegerile locale, ori congres stabilit acum pentru o dată de după 10 iunie.

”Eu cred că întreaga conducere ar trebui să declare un congres extraordinar. Există două variante: ori un congres extraordinar foarte rapid, în două săptămâni, ceea ce chiar şi rapid ar încurca puţin lucrurile pentru alegerile locale sau să stabilească de pe acum că pe data de 18 iunie, pe data de 28 iunie, nu ştiu, o dată la o săptămână, două, trei, după alegerile locale, va avea loc un congres de alegeri şi că întreaga echipă şi-a depus mandatul, dar că congresul va avea loc atunci, având în vedere că acum sunt alegerile locale”, a afirmat Berceanu.

 

Blaga: Nu e vremea cuţitelor lungi în PDL

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă că PDL nu are nevoie acum de o sciziune în partid şi că a vorbit cu toate organizaţiile democrat-liberale să le convingă că un Congres ar face rău partidului în alegeri.

Întrebat dacă este nevoie de un Congres al PDL după căderea Guvernului, Blaga a declarat că acest lucru ar face doar “deliciul presei”.

“Categoric nu, categoric nu. Nu este nevoie de Congres, este nevoie de mobilizarea partidului pentru a scoate scorul pe care ni l-am propus la locale, să ne pregătim în linişte. Vom face, desigur, analize, după alegerile locale, aşa cum am făcut întotdeauna, dar nu face bine sub nicio formă nici măcar lansarea pe piaţă a ideii de Congres extraordinar. Putem să ne mobilizăm, cei care nu candidează îi aştept cu plăcere la sediul partidului pentru a ajuta la bunul mers al campaniei. Eu sunt de la 8 în sediul PDL şi cu asta mă ocup şi până acum am vorbit cu 41 de organizaţii din 42, numai una nu îmi răspunde, Buzăul, poate mă aude dacă se uită la televizor, domnul Cezar Preda, să îmi răspundă la telefon. Am vorbit azi cu fiecare dintre ei în parte şi le-am spus punctul meu de vedere, sper că i-am convins”, a declarat Blaga.

Vasile Blaga a făcut sâmbătă un apel la unitate în partid, printr-un comunicat de presă. El a subliniat că nu există un "grup Blaga" în PDL.

Sursa: http://www.realitatea.net/blaga_937394.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii