Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit avocatului său, Bogdan Olteanu demisionează din funcţia de viceguvernator al BNR

ro

01 Aug, 2016 08:53 1707 Marime text
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu îşi va înainta astăzi demisia din funcţia de conducere de la Banca Naţională a României (BNR). El se află în arest la domiciliu, după ce joia trecută a fost reţinut de DNA pentru luare de mită în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării.

Viceguvernatorul BNR îşi va trimite avocatul pentru a înmâna demisia conducerii Băncii Naţionale, iar înlocuitorul său va fi propus de Parlament. De altfel, apărătorul acestuia anunțase de săptămâna trecută că Olteanu își va înainta demisia. 
 
Bogdan Olteanu este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit mită de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii