Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portarul Šijan Dane şi interul stânga – centru Bogdan Moisă, transferaţi la HC Dobrogea Sud

ro

17 Jun, 2016 23:30 2582 Marime text
După transferul jucătorilor de pe semicerc, a venit momentul…portarului. Echipa HC Dobrogea Sud Constanţa a reușit să perfecteze un alt contract important și anume cu ŠIJAN DANE, un portar cu o experiență remarcabilă. Portarul Šijan, de origine sârbă, din localitatea Šabac și o înălțime de 1,95m, și-a dezvoltat cariera și s-a format după modelul școlii nordice și germane, unde a evoluat 12 ani la cele mai înalte standarde și pretenții. A deputat în handbalul nordic în anul 2004, la echipa IF Guif din Suedia. Fiindu-i apreciate calitățile deosebite de portar, în anul 2005 echipa daneză, Viborg HK, a făcut demersurile pentru a-l transfera pe Šijan cu un contract de doi ani.
În sezonul 2007-2008, Šijan a fost remarcat de germani, fapt care s-a concretizat în mod favorabil cu un contract la clubul SG Flensburg Handewitt, echipă care în anul 2014 a câștigat trofeul Champions League. După un an de evoluție și experiență în Bundesliga, Šijan a revenit în Danemarca, tot la echipa Viborg HK unde a „închis“ poarta danezilor pentru 3 sezoane competiționale.
În perioada 2012-2014, portarul nu renunță la Danemarca și își „schimbă“ poarta la echipa Bjerringbro-Silkeborg, unde și-a demonstrat și aici abilitățile deosebite de portar. Se pare că nordicii l-au „adoptat“ pe sârbul Šijan, fapt pentru care în perioada 2014 – 2016, portarul a fost solicitat de către echipa Mors-Thy Handbold din Danemarca unde a evoluat exemplar.
După un palmares deosebit și o experiență solidă acumulată în 10 ani de handbal danez, Šijan Dane a ales să lase clima rece din Danemerca pentru soarele și marea din Constanța, fiind hotărât și motivat să aplice tacticile și strategiile „nordice“ și la echipa noastră unde, cu siguranță, experiența va face diferența.
"Dane Šijan a semnat cu echipa noastră pentru minim 1 an, urmând ca în luna iulie să fie prezent alături de noi. Bine ai venit, Dane și împreună sigur vom fi mai puternici!", îi urează reprezentanții HC Dobrogea Sud. 

După transferul tânărului jucător Nistor Ionuţ, echipa HC Dobrogea Sud a mai perfectat o achiziţie, respectiv Bogdan Moisă care va evolua pe postul inter stânga – centru. În vârstă de 23 de ani, Moisă s-a remarcat sezonul trecut la echipa Ştiinţa Municipal Bacău, unde a avut o evoluţie spectaculoasă, demonstrând a fi un jucător cu reale calităţi handbalistice.
Chiar dacă se află la început de carieră ca şi jucător senior, tânărul Moisă a căştigat medalia de bronz cu echipa de juniori I CSS Bacău, fiind desemnat cel mai tehnic jucător şi golgeterul formaţiei. Alături de jucătorii echipe noastre, mult mai experimentaţi, Moisă se va integra perfect prin tehnica sa unică şi gândirea tactică de care a dat dovadă la fiecare meci disputat. Cele două generaţii din cadrul echipei noastre se vor îmbina spectaculos, fiind formula perfectă pentru victoriile noului campionat. Bogdan Moisă a semnat un contract, începând din vară, pentru o perioadă de trei ani.
"Bine ai venit, Bogdan și împreună vom fi și mai puternici!", îi transmite şi acestuia conducerea HC Dobrogea Sud. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii