Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portalul Anuntul.ro, urmărit penal pentru proxenetism

ro

07 Apr, 2015 15:49 5839 Marime text
Firma SC Anunţul Telefonic SRL a fost pusă sub urmărire penală de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşt,i fiind acuzată de proxenetism, alături de alte zeci de persoane.
 
Judecătorii au admis cererea procurorilor de a interzice publicarea anunţurilor online din cadrul subrubricii Ea Caută Partener – Rubrica Matrimoniale pe site-ul www.anunţul.ro, potrivit b365.ro. În cadrul acestei subrubrici, femei și bărbați își vindeau serviciile sexuale, își puneau tarife, care puteau fi negociate și își dădeau numărul de telefon la care puteau fi contactate de doritori. Fără inhibiții, majoritatea ilustrau anunțul cu poze deocheate și jurau că sunt ''100%'' reale.
 
Conform referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori, în perioada 24.05.2013-04.02.2015, site-ul www.anuntul.ro, prin modul său de structurare, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane care au postat anunţurile, în sensul că, prin această acceptare de promovare a serviciilor oferite, acest site le-a facilitat persoanelor care practică prostituţia racolarea de clienţi cu care acestea întreţineau raporturi sexuale contra cost.
 
De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate mai multe situaţii în care diferite persoane au înlesnit activităţile de prostituţie ale unor persoane de sex feminin, toate având ca liant site-ul www.anuntul.ro, în sensul că aceştia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunţuri la rubrica „Matrimoniale" - subsecţiunea „Ea caută partener" și, astfel, erau racolați clienții de la care, pentru serviciile oferite, obțineau foloase materiale pe care ulterior le împărţeau cu cei ce le-au înlesnit această activitate.
 
Prin intermediul unor carduri de plăţi, persoanele cercetate în cauză, au achitat anunţurile care apăreau pe site, publicate la rubrica și secțiunea menţionată mai sus, iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoţeau anunțurile, clienţii contactau persoanele de sex femeiesc și obţineau, contra-cost, serviciile dorite, activitate susținută și înlesnită de către aceștia, astfel, urmărind și obținând foloase materiale semnificative pentru ei.
 
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data 6 martie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 19 inculpaţi, respectiv: Apetri Isabele–Alina, Ciobanu Genoveva-Ionela, Fieraru Mihai–Gabriel, Boldianu Marius, Mironescu Florina, Necula Irinel-Claudia, Matei Petruţa-Simona, Ion Corina- Alexandra, Badea Georgiana, Dincă Elena, Rusu Elena-Angela, Toth Roxana, Micloş Raisa-Andrada, Dincă Tudor, Deaconescu Irina, Gocica Claudia, Gocica Paul, Durbală Mariana și Durbală Lucian, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de proxenetism.
 
Organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus, prin ordonanţă, la data de 5 martie 2015 şi 6 martie 2015, reţinerea unui număr de 17 de persoane pentru o durată de 24 de ore.
 
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data de 6 martie 2015, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă următoarele inculpate: Mironescu Florina, Necula Irinel-Claudia, Matei Petruţa-Simona, Ion Corina- Alexandra, Badea Georgiana, Deaconescu Irina.
 
Ulterior procurorii au dispus în data de 3 aprilie 2015 extinderea acţiunii penale faţă de inculpaţii S.C. ANUNȚUL TELEFONIC S.R.L, VĂDUVA ORLANDO-CONSTANTIN, GIOADĂ NICOLAE-ADRIAN, VERŞEHORA EMIL-ION, VERŞEHORA MARIANA, BĂLAN ANTOANETA-DIANA, TOADER RODICA, NEAGOE ADELINA-IOANA, JIANU RODEAN-LUMINIȚA, STAN MARINELAFLORENTINA, PETRESCU MIHAELA-NICOLETA, PETRE EMANUELAFLORENTINA, RĂDUCANU TUDOR, PARASCHIV ALBERT-IONUŢ, ANDREAŞ GHEORGHE-CASIAN, MĂTĂRĂU CĂTĂLIN-GABRIEL, BOERESCU MIHAILEONARD, CATARAMĂ MARIUS, precum şi faţă de două societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de proxenetism.
 
Totodată, organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus, prin ordonanţă, la data de 2 aprilie 2015, reţinerea unui număr de 9 de persoane pentru o durată de 24 de ore.
 
Au fost luate următoarele măsuri preventive pentru care s-a solicitat la data de 31.03.2014 prelungirea acestora pe o durată de 30 de zile, respectiv măsura arestării preventive faţă de inculpatul Durbală Lucian, arestat la data de 06.03.2015 în baza mandatului de arestare preventivă nr. 44/UP/06.03.2015 emis de Judecătoria Sectorului 1 București pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 07.03.2015 până la data de 05.04.2015 inclusiv, precum şi arestare la domiciliu faţă de inculpaţii: Apetri Isabele – Alina, Ciobanu Genoveva Ionela, Fieraru Mihai – Gabriel, Dincă Elena, Gocica Claudia, Gocica Paul, față de care Judecătoria Sectorului 1 București a dispus, prin Încheierea din data de 06.03.2015, luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 06.03.2015 până la data de 04.04.2015 şi faţă de Boldianu Marius şi Durbală Mariana, față de care Judecătoria Sectorului 1 București a dispus, prin Încheierea din data de 20.03.2015, luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 20.03.2015 până la data de 18.04.2015, cerere ce a fost admisă la data de 02.04.2015 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
 
Sursa: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii