Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Port Constanţa. Tragedia din Dana 36. Tânăr de 19 ani căzut între cheu şi barjă. Dinamica accidentului. Cum l-au scos scos scafandrii (video exclusiv)

ro

06 Jun, 2017 11:07 16108 Marime text
O adevărată tragedie a avut loc duminică după amiază, în prima zi de Rusalii, când un tânăr de 19 ani a căzut, în zona terminalului UMEX, de pe barjă.

Aproape fără nicio şansă de salvare.

Ce spun oficialii de la ITM:
În data de 04.06.2017 ora 16 la SC ECO CLEAN SHIP SRL – INCINTA SC UMEX SA, Dana 36 Port Constanţa, a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui lucrător.
Date de identificare ale victimei:
Numele si prenumele: Socol Marian Gheorghe
Meseria: manipulant mărfuri
Vârsta: 19 ani

 Împrejurările producerii accidentului


În timp ce închidea capacele la o barjă aflata la operare, lucrătorul s-a dezechilibrat şi a căzut în apă. A fost găsit de scafandrii de la ISU după cca. două ore decedat.
Evenimentul se cercetează de către ITM Constanta, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate  vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Mai trebuie făcută precizarea că tânărul recuperat din Dana 36 –iniţial s-a spus că este vorba de Dana 38- a fost găsit și adus la suprafață de scafandrii Agenției Române de Salvare a Vietți Umane pe Mare și Trident sub iar la suprafață au dat tot suportul și salvatorii de la ISU Constanța.

Au fost implicate ambarcațiunile Safir, șalupa ISU Constanța și pentru investigații împreună cu poliția port SAR Opal.

Sursa film: Robert Robescu-scafandru
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii