Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populaţie evacuată şi zboruri suspendate Imagini spectaculoase cu erupţia vulcanului Tavurvur, din Papua Noua Guinee (video)

ro

30 Aug, 2014 12:40 2245 Marime text
Vulcanul Tavurvur din Papua Noua Guinee aruncă de mai multe ore fum și cenușă, locuitorii din zona afectată fiind evacuați și traficul aerian perturbat, a anunțat televiziunea Abcnews, preluată de Agerpres.
 
Centrul Consultativ "Darwin" pentru Cenușa Vulcanică din Australia a emis recomandări după erupție. Autoritățile au asigurat că transportul aerian din regiune este în siguranță. Zborurile companiei Qantas, din această zonă, au grijă deosebită să evite norul vulcanic, a precizat Abcnews.
 
Cea mai recentă erupție a vulcanului Tavurvur s-a produs anul trecut. Activitatea vulcanică din ultimele 24 de ore a avut loc pe vârful de est al insulei New Britain, cea mai mare din Arhipelagul Bismarck din Papua Noua Guinee și a oferit turiștilor imagini spectaculoase ale activității vulcanice.
 
Vulcanul a erupt de mai multe ori în ultimii ani, distrugând orașul Rabaul în 1994, când a erupt simultan cu un altul numit Mount Vulcan, situat în apropiere.
 
Papua Noua Guinee este o zonă foarte activă din punct de vedere seismic făcând parte din zona The Ring of Fire (Cercul de Foc al Pacificului) care concentrează peste 350 de vulcani activi din cei 600 existenți pe plan mondial. Activitatea vulcanică din această zonă reprezintă 75% din totalul produs pe Terra.
 
Sursa: agerpres.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii