Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta va fi externat astăzi din spitalul din Istanbul

ro

21 Jun, 2015 12:42 1257 Marime text
Premierul Victor Ponta este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stâng. El a plecat spre Turcia împreună cu premierul turc Recep Erdogan, în urmă cu o săptămână, din Baku (Azerbaidjan), după ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.
Premierul Ponta va fi externat astăzi din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, urmând să anunţe dacă va reveni în ţară sau va rămâne în Turcia pentru consultaţii periodice. Surse oficiale spun că externarea a fost decisă în urma unei noi consultaţii efectuate, dimineaţă, de către medicii turci, care i-au recomandat însă şi consultaţii periodice. Potrivit surselor citate, premierul Ponta va anunţa, în cursul zilei de astăzi, dacă va reveni în ţară după externare şi va efectua la Bucureşti aceste consultaţii.
Anterior operaţiei, Ponta estima că va reveni în ţară cel târziu vineri, el mandatându-l pe vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Guvernului doar până în 19 iunie inclusiv. Vineri însă, premierul a fost evaluat de medicii turci, iar aceştia au decis că nu este oportună externarea sa în cursul acestei zile şi i-au recomandat să rămână spitalizat până astăzi.
Medicul Ion Codorean, care l-a însoţit pe Victor Ponta în Turcia, la operaţie, a relatat pentru Gândul cum a decurs intervenţia, spunând că premierul nu va avea voie să calce şi să se sprijine pe picior minimum trei săptămâni şi că i-a recomandat ca în acest interval să nu meargă la guvern. Medicul Codorean este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din Bucureşti, fiind cel care l-a consultat pe premier şi i-a stabilit diagnosticul: ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii