Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta și Teodorovici, denunțați deja de fostul șef ANAF?

ro

12 Feb, 2016 22:11 2509 Marime text
În dosarul de corupție care a dus la demiterea lui Gelu Diaconu apar și numele lui Orlando Teodorovici, fost ministru de finanțe și a lui Victor Ponta. Mădălin Voicu a recunoscut în fața presei că a intervenit într-adevăr pe lângă fostul ministru al Fondurilor Europene și al Finanţelor Eugen Teodorovici pentru a-l primi în audiență pe deputatul Nicolae Păun - ”un fel de bune oficii și nu a pune pile cum se zice”, scrie curentul.info.
 

"Problema cu interventiile mele era legata de un telefon dat domnului Teodorovici cu gandul sa il primeasca pe domnul deputat Paun, dupa care lucrurile au decurs normal. Eu am vrut sa ajut, de buna-credinta. Nu am facut interventii, nu am bagat pile. (...) Ce au discutat ei nu stiu. Sa dai un telefon unui prieten sa ii spui primeste-l pe x sau pe y ca are de discutat o problema cu tine, vi se pare trafic de influenta? Atunci n-am stiut care e problema", a declarat Madalin Voicu.

 
Fostul ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a vorbit și el despre prezența numelui său în dosarul în care deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt urmăriți penal. Eugen Teodorovici a declarat că, în timpul mandatelor sale, a vorbit cu zeci de parlamentari și primari din toate partidele politice însă, așa cum au venit la el în birou, tot așa au și plecat cu toții.
 

”Nu cred că cineva își poate închipui că eu în trei ani de mandat să fi făcut și altceva decât ce spune legea. Nu am niciun fel de emoție, niciun fel de amestec”, a spus Eugen Teodorovici la Antena 3.

 
Problema lui Teodorovici apare însă în comunicatul trimis presei ieri de Gelu Diaconu. Acesta acuzat de favorizarea infractorului și abuz în serviciu pentru emiterea unei circulare cu conținut derogatoriu de la Sfântul Cod Fiscal:
 

„Reamintesc opiniei publice că anomalia prevăzută în Codul Fiscal a făcut ca aplicația informatică să trimită decizii de impunere de sute de lei pentru venituri de 2-3 lei, întrucât CASS-ul se calcula la venitul minim și nu la venitul efectiv, potrivit legii. Am aflat cu stupoare că domnul procuror Țuluș apreciază că am suspendat emiterea acestor decizii care vizau sute de mii de copii și persoane cu venituri modice, pentru a ajuta de fapt un grup restrâns de câteva sute de persoane pentru niște sume de sute de mii de ori mai mici decât cele pe care le-ar fi plătit parinții copiilor și bătrânii cu dividende de 2-3 lei rezultate din acțiunile deținute în urma vestitei cuponiade. În plus, reamintesc faptul că solicitarea de remediere a acestei aberații fiscale a venit chiar din partea prim-ministrului și a ministrului de Finanțe de la acea vreme.”

 
Da, poate o fi fost o anomalie dar așa cum mai sunt multe altele, ea trebuia respectată sau corectată tot printr-o lege și nu printr-o Circulară! Denunțându-i pe Ponta și Teodorovici, Gelu Diaconu nu are cum să ia mai mult de 10 ani de închisoare per circulară.

Codrin Ștefănescu a dezvăluit, în această seară, la Antena 3, că ținta în dosarul privind ”Partida Romilor” nu este Mădălin Voicu, ci chiar Victor Ponta și fostul său ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.
 
”Chiar acum câteva minute a apărut un articol scris din surse de la organul statului că Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, i-a denunțat deja pe Victor Ponta și Orlando Teodorovici”, a spus Ștefănescu.


Sursa: curentul.info

Sursa foto: agrointel.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii