Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta se întâlneşte, astăzi, cu apărătorii refugiaților

ro

02 Oct, 2015 08:44 1215 Marime text
Premierul Victor Ponta se întâlnește, astăzi, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, pe tema gestionării crizei refugiaților, anunță Guvernul într-un comunicat, citat de cotidianul.ro. Întâlnirea are loc la Palatul Victoria.

Recent, mai multe organizații neguvernamentale au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.

„Solicităm autorităților să depășească blocajul în care au intrat și care condamnă România la izolare. România are resursele pentru a primi mai mulți refugiați decât s-au grăbit autoritățile să anunțe. Este o țară care beneficiază de expertiza a zeci de organizații ale societății civile care au derulat programe pentru persoane vulnerabile, inclusiv refugiați. O parte din cetățenii români sunt originari din regiunea Orientului Mijlociu, iar aceștia pot asista eforturile statului român de primire și integrare a refugiaților din zonă. Nu în ultimul rând, cetățeni obișnuiți pot răspunde cu empatie și solidaritate la nevoia celor plecați din calea războiului și persecuțiilor", se arăta în apelul organizațiilor neguvernamentale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 02 Oct, 2015 08:54 ONG-urile ,,favotabile,, au simtit ca e un os de ros privind tema invadatorilor si atunci ,nu conteaza ,interesul national,sau ce doreste poporul. De ce nu face un referendum pe aceasta tema? pentru ca in mod cert s-ar respinge admiterea pe teritoriul romaniei a unor invadatori necrestini.