Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta o ia pe urmele lui Mazăre. Premierul i-a supărat pe evrei

ro

08 Sep, 2014 20:44 2253 Marime text
Comparaţia între regimul Băsescu şi regimul nazist din Germania făcută de premierul Victor Ponta la Antena 3 este taxată de comunitatea evreiască. „Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a declarat Ponta.

Afirmaţiile premierului sunt criticate de deputatul Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro.

„Am fost foarte profund impresionat în rău şi amărât în acelaşi sens, pentru că în lupta asta politică de astăzi se utilizează comparaţii care nu-s de comparat. A spune că regimul Băsescu sau domnul Băsescu a avut rezultate asemănătoare cu regimul nazist e ceva incredibil. Nu se poate afirma aşa ceva. În fond, noi trăim într-o democraţie. Asta ar însemna că regimul Băsescu a fost dictatorial, a făcut ce a vrut şi, mai ales – cum nazismul este în mod firesc asociat cu Holocaustul -, a produs Holocaust. Nu cred că era cazul să se facă o astfel de afirmaţie... De aceea, îmi exprim dezamăgirea totală şi convingerea fermă că este o greşeală politică imensă şi de neacceptat”, a declarat Aurel Vainer.

Deputatul le-a spus celor de la știripesurse că mâine ar putea să poarte o discuție cu premierul cu privire la această chestiune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii