Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta – „Nu există o presiune specială din punct de vedere migraţionist la adresa României”

ro

05 Oct, 2015 17:50 1421 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în faţa Parlamentului, că România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă. Şeful Guvernului a mai precizat că ţara noastră va implementa decizia Consiliului JAI, iar Guvernul, alături de autorităţile locale şi de reprezentanţii societăţii civile, pregăteşte mecanismele „care să duca nu doar la prevenţie, ci şi la integrare, atunci când va fi nevoie de acest lucru".
 
„Azi nu există o presiune specială din punct de vedere migraţionist la adresa României. Din datele MAI puse la dispoziţie până la 1 octombrie, cereri de azil au fost 944 faţă de 900 în anul 2014, o creştere oarecum nesemnificativă. În august am avut doar 18 cereri de azil, străini returnaţi sub escortă 172 faţă de 111 în 2014, străini luaţi în custodie publică 152 faţă de 185. Practic nu exisdtă în mod real o presiune reală", a declarat Victor Ponta.
 
Primul ministru a mai adăugat că Ministerul Finanţelor trebuie să fie pregătit să „actualizeze" suma alocată în prezent pentru o zi unui refugiat, care este de trei lei, scrie romaniatv.net. „E ruşinos pentru România că încă avem în vigoare o prevedere din 2006 prin care alocăm pentru toate cheltuielile privind un refugiat politic suma de 3 lei pe zi, iar pentru cheltuieli sale zilnice suma de 60 de bani. Cred că Guvernul, Ministerul de Finanţe este pregătit să actualizăm aceste sume pentru că nivelul lor nu este doar nesatisfăcător, dar şi insultător. E greu de crezut că se poate asigura subzistenţa unei persoane cu 3 lei pe zi. (...)
 
În ce priveşte condiţiile de cazare, mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi-au arătat disponibilitatea pentru a organiza locuri de cazare decente şi pentru a oferi oportunităţi de integrare în societate", a adăugat Victor Ponta.

Sursa foto: www.enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii