Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta află astăzi dacă scapă de urmărirea penală în dosarul Turceni-Rovinari

ro

29 Jan, 2016 13:39 1844 Marime text
 
Fostul premier Victor Ponta află, astăzi, dacă va scăpa de dosarul penal Turceni-Rovinari. În această sperţă este inculpat şi Dan Şova, care a cerut refacerea anchetei. Aşa că magistraţşii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) trebuie să decidă dacă va începe judecata în acest caz sau dacă dosarul se întoarce la DNA, pentru refacere.
 
Amintim că anul trecut, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.
 
Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.


sursa foto: nasul.tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii