Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii militari au vizitat centrele de plasament din Constanța. Astăzi, Delfinul (galerie foto)

ro

29 Aug, 2014 17:57 1949 Marime text
În scopul prevenirii evenimentelor cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii şi bunurilor, copiii prezintă o vulnerabilitate ridicată în ceea ce priveşte expunerea la anumite situaţii de urgenţă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au desfăşurat, astăzi, o serie de activităţi ce au avut drept obiective informarea şi educarea publică în domeniul situaţiilor de urgenţă. Militarii au vizitat în acest scop Centrul de Plasament „Delfinul”, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Micuții au fost învățați cum să reacționeze în cazuri de urgență, dar și cum să acorde primul ajutor medical. De asemenea, s-a realizat şi un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu, la care au participat atât copiii, cât şi personalul de la locul de muncă.

Asemenea activităţi s-au desfăşurat, pe toată perioada lunii august, în centrele de plasament „Micul Rotterdam” , „Antonio”, „Ovidiu” şi la Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă,  unde au participat 148 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 22 ani, dar şi 27 adulţi, angajaţi ai centrelor de plasament.

Activitatea desfăşurată se înscrie în seria acţiunilor de informare preventivă derulate în cadrul campaniei „Vreau să previn!”, dar şi a celor care marchează şase ani de activitate SMURD la Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii