Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omor deosebit de grav Poliţistul Zbenghea, implicat în cazul dispariţiei Luminiţei Magdalena Călin a fost trimis în judecată

ro

04 Jan, 2013 17:10 5400 Marime text

magdalena_disparuta_igpr.jpgLa mai mult de trei ani de la dispariţia lectorului universitar Luminiţa Magdalena Călin, în noaptea de 10 decembrie 2010, poliţistul Cristian Zbenghea a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav, conform unor surse bine informate.

Azi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au pus punct cercetărilor specifice în dosar.   

Reamintim că la vremea respectivă, Luminiţa Magdalena Călin, în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, a dispărut după ce a fost urmărită de o maşină a Postului de Poliţie din Nicolae Bălcescu.

cap_7.jpg

Atunci, poliţistul Cristian Zbenghea şi Ion Hazur, fost agent de poliţie locală au urmărit-o pe Luminiţa Magdalena Călin, mai mult de 30 de kilometri cu maşina, după care, se pare, femeia s-a speriat şi a intrat pe arătură unde s-a împotmolit, aproape de Stupina. De acolo nimeni nu a mai văzut-o vie. 

Oficial

Florin Vasile a anunţat Poliţia despre faptul că, în data de 11 decembrie 2010, ora 15.00, sora sa Luminiţa -Magdalena Călin a plecat în data de 10 decembrie, ora 21.00 de la domiciliul mamei sale din Constanţa şi nu a mai revenit. Fratele femeii le-a mai precizat poliţiştilor că în data de 11.12.2010, ora 07.00, a fost sesizat telefonic că autoturismul surorii sale se află pe un câmp la marginea satului Stupina, comuna Crucea, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit că în data de 11.12.2010, ora 02.00, Luminiţa Magdalena Călin nu ar fi oprit la semnalul poliţiştilor în comuna Nicolae Bălcescu, iar la intrarea în satul Stupina, autoturismul a pătruns pe un teren arabil unde a rămas împotmolit, lectorul universitar doctor reuşind să fugă. La ceva timp de la producerea tragediei, la circa nouă kilometri locul unde Luminiţa Magdalena Călin fusese văzută ultima oară, un cioban a găsit un craniu, iar poliţiştii au descoperit, ulterior cercetărilor, un presupus femur, o pereche de blugi şi o cizmă sfâşiată, cel mai probabil de animale sălbatice. Pe 30 noiembrie, lectorul universitar doctor Luminiţa-Magdalena Călin, a fost condusă pe ultimul drum.  

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Valeria Cherim 13 Dec, 2018 10:32 Ce pedeapsa a primit politistul Zbenghea? Cata durere ptr o mama sa isi piarda copilul, Si in asemenea imprejurari !!! Vinovatii trebuie pedepsiti !