Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii români au acţionat în staţiunile turistice din Bulgaria

ro

09 Sep, 2016 15:14 2103 Marime text
Timp de două luni, poliţiştii români au acordat sprijin şi au consiliat peste 4.700 de români, care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoralul Bulgariei.
 
În perioada 1 iulie – 31 august, 16 poliţişti români au desfăşurat activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţişti bulgari, în staţiunile turistice Albena, Nessebar/SunnyBeach, Nisipurile de Aur şi Balcic, din Bulgaria.
 
„Misiunile în aceste staţiuni s-au desfăşurat în două serii, a câte pt poliţişti, în perioada 30 iunie – 31 iulie, respectiv 1 – 31 august, în fiecare dintre cele patru staţiuni acţionând câte doi poliţişti români”, transmite IGPR.
 
Conform sursei citate, poliţiştii români au acționat, fără a avea competenţa materială de a constata contravenții sau infracțiuni, activitatea acestora axându-se pe acordarea de sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, cât şi pentru intermedierea relaţionării turiştilor români cu autorităţile bulgare.
 
„Este al şaptelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat”, mai transmite IGPR.
 
În cadrul misiunilor, poliţiştii români au consiliat peste 4.767 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinaţii şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din țara gazdă. De asemenea, 178 de turişti români au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor menționate, dintre care 153 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, precum furturi de autoturisme, înșelăciuni, tamponări auto.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii