Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii români ar putea fi dotați cu camere video pe uniforme!

ro

20 Sep, 2015 14:16 1609 Marime text
Poliţiştii cer de ani buni dotări mai bune pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale şi de a ţine pasul cu noile tehnologii folosite de omologii lor din alte ţări. Ei bine, polițiștii români ar putea fi dotați cu camere video pe uniforme, precum cei americani. În primul rând este vorba despre propria protecție și în al doilea rând pentru probarea contravențiilor sau a unor infracțiuni comise de suspecți.
 
Se pare că la un moment dat chiar a existat un astfel de proiect în cadrul Ministerului de Interne, însă totul a rămas la stadiul de proiect şi atât.

"În România și în acest domeniu suntem la ani lumină în urmă. A existat o tentativă la sfârșitul anului 2011, dar nu se mai știe nimic. În binecunoscuta secretomanie complet nejustificată, MAI-ul a emis un comunicat de presă în care se lăuda cu noile dotări, dar a uitat complet să comunice rezultatele acelui proiect pilot, concluziile și dacă s-a dovedit util sau nu", potrivit politisti.ro.
Amintim că în urmă cu numai câteva săptămâni, un polițist din Capitală a fost ucis de un șofer care l-a luat pe capota mașinii și l-a târât pe o distanță de câteva sute de metri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii