Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Poliţiştii de frontieră din Constanța au reținut trei albanezi ce doreau să intre ilegal în țară

ro

22 Jan, 2016 11:36 1486 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă– Sectorul PF Ostrov au depistat, ieri, în jurul orei 21.30,în apropierea frontierei de stat trei cetăţeni albanezi, care intenţionau să intre ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind ţări din Spaţiul Schengen.
 
Patrula Gărzii de Coastă a reţinut grupul format din trei bărbaţi, care ulterior a fost condus la sediul SPF Ostrov pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani.
 
Grupul de migranţi albanezi a încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Italia şi Belgia.
 
Din declaraţiile celor trei migranţi a reieşit faptul că aceştia au intrat ilegal în Republica Bulgaria dinspre Macedonia, în data de 19 ianuarie, deplasându-se ulterior pe traseul Sofia – Ruse – Silistra.
În oraşul Silistra au locuit la un hotel unde şi-au planificat trecerea ilegală în România.
 
Seara trecută, cei trei bărbaţi au plecat spre jos până în apropierea frontierei, unde au escaladat un gard de protecţie şi au fost surprinşi de patrula poliţiştilor de frontieră români.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi  sancţionată de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.
 
La finalizarea cercetărilor, grupul de cetăţeni albaneziva fi predat autorităţilor de frontieră din Republica Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 

UPDATE, ora 12.03:

Cei trei bărbați albanezi au fost predați autorităților de frontieră din Republica Bulgaria la ora 11.45.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii