Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii de frontieră au descoperit un autovehicol cu ITP fals, în PTF Ostrov

ro

25 Aug, 2015 13:15 1859 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat la PTF Ostrov,  un cetăţean român care conducea un autovehicul înmatriculat în Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip ITP fals.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au oprit pentru executarea controlului , la PTF Ostrov, pe sensul de iesire din țară , un autovehicul marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria şi condus de cetăţeanul român LIVIU B., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în judeţul Bacău.
 
În urma verificării documentelor prezentate, a rezultat faptul că certificatul tip ITP, cu însemnele autorităților din Bulgaria, nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic, fiind susceptibil a fi falsificat. Verificările specialiștilor criminaliști au confirmat acest fapt.
 
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit, în cauză, lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals” și „ fals material în înscrisuri oficiale”, fapte prevăzute şi sancţionate conform prevederilor art. 320 si 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii