Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănțeni desfăşoară activităţi informativ – preventive pe litoralul românesc (galerie foto)

ro

03 Jul, 2015 16:55 1666 Marime text
Astăzi, poliţiştii constănţeni au derulat mai multe activităţi informativ – preventive în zona de sud a litoralului românesc, cu precădere în Vama Veche şi Mangalia, acţionând pe plajă, în campinguri şi în unităţile de cazare.
 
Obiectivul acestor acţiuni întreprinse pe litoralul Mării Negre îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă publică a populaţiei prin informarea turiştilor cu privire la modalităţile optime de prevenire a faptelor antisociale în perioada sezonului estival.
 
În cadrul acţiunilor, poliţiştii au oferit sfaturi în vederea prevenirii victimizării populaţiei şi adoptării unei atitudini prevăzătoare, turiştii fiind informaţi şi cu privire la numerele de telefon ale unităţilor de poliţie unde pot sesiza orice aspect care aduce atingere siguranţei publice.
 
Pe parcursul activităţilor oamenii legii s-au întâlnit cu administratorii şi cu personalul hotelurilor, în scopul instruirii acestora în vederea adoptării măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din autovehicule, fiind oferite pliante şi afişe cu recomandări preventive, toate acestea fiind postate la recepţiile unităţilor de cazare, dar şi a celor de alimentaţie publică, precum şi în alte locuri vizibile frecventate de turişti.
 
Totodată, au fost purtate discuţii cu turiştii pe tema prevenirii furturilor de pe plajă, din corturi, din camerele de hotel şi din autovehicule.
 
Poliţiştii reamintesc turiştilor să:

Verifice dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate, chiar dacă au ieşit din spaţiul de cazare pentru un timp scurt.
Să depoziteze banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului.
Când părăsesc camera şi pe timpul nopţii să îşi asigure uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestrele, să nu lase la vedere şi pe balcon diferite bunuri.
Să îşi supravegheze în permanenţă copilul pe plajă, la joacă şi în zonele aglomerate, să îi explice acestuia să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute; să se asigure că minorul ştie numele părinţilor, numărul de telefon şi denumirea hotelul unde sunt cazaţi.
La plajă, să nu îşi lase nesupravegheat şezlongul şi bunurile.
La plecarea în vacanţă să discute cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze corespondenţa din poştă, manifestând totodată atenţie sporită postărilor personale de pe site-urile de socializare.
Să nu lase în autovehicul bunuri de valoare (documentele în original ale maşinii, bani, poşetă, laptop, telefon mobil, GPS, obiecte de îmbrăcăminte etc.).
În cazul în care s-au cazat în cort, este important să nu se lase nesupravegheate bunurile de valoare şi sumele de bani.
Să fie precauţi când interacţionează cu necunoscuţi, păstrând rezervele necesare atunci când sunt legate relaţii de prietenie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii