Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii constanteni au reusit destructurarea unei retele specializata in furt de combustibil si cultivare de droguri (video)

ro

22 Jun, 2010 17:43 1612 Marime text

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au destructurat o grupare infracţională care se ocupa cu sustragerea de produse petroliere din conducte magistrale şi comercializarea în mod ilegal a acestor produse, fără documente sau cu documente false.

Poliţiştii au organizat ieri un flagrant, în urma căruia au fost identificaţi Dimu Polifroni, de 52 de ani, din Constanţa, Marius Safir, de 41 de ani, din Ovidiu, Tudor Staicu, de 36 de ani, din Lumina, Florin Pârvu, din municipiul Ploieşti, Nicuşor Lupuşoru, din Bacău şi Iordan Maior, de 31 de ani, din Ploieşti. Cei şase au fost depistaţiîn incinta unui depozit de produse petroliere din localitatea Ovidiu, ce funcţiona fărădocumente legale, în timp ce încărcau aproximativ 35 de tone de produs petrolier într-o autocisternă. De asemenea, au mai fost identificate şase bazine, în interiorul a trei dintre acestea aflându-se produs petrolier. Totodată, în acelaşi depozit a fost identificată o autospecială, cu care Tudor Staicu transporta produsul petrolier sustras de la ferma din Lumina, la un depozit din Ovidiu.
În paralel, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la ferma lui Dimu Polifroni, din comuna Lumina, în incinta căreia a fost identificată o instalaţie artizanală prin intermediul căreia se sustrăgea produs petrolier din conducta care traversa incinta curţii fermei, prin subsolul acesteia. Într-o antecamerăa unei magazii, a fost identificat un bazin ce conţinea produs petrolier. Într-o altă magazie au fost identificate 918 ghivece în care era cultivat un anumit tip de plantă care, din cauza condiţiilor de cultivare, respectiv amenajare de termometre, ventilatoare şi sisteme de iluminat speciale, existând încă de la început suspiciuni cu privire la legalitatea deţinerii acestora.

Totodată, în incinta curţii fermei au fost identificate 23 de autoturisme, de mărci diferite, înmatriculate în România şi în străinătate, avariate sau în stare de funcţionare, stabilindu-se până în prezent că patru dintre acestea, un Audi, un W Passat, un Rover şi un BMV, figurează ca fiind sustrase din străinătate.

Cei şase suspecţi sunt cercetaţiîn stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Suspecţii vor fi prezentaţi astăzi, instanţei cu propunere de arestare preventivă, cercetările continuând pentru stabilirea participaţiei fiecăruia la comiterea acestor infracţiuni.

Şeful IPJ Constanţa, comisarul şef de poliţie, George Popa a declarat că sunt suficiente probe care să conducă la arestarea suspecţilor, cât despre pantaţiile de canabis, acesta a afirmat că: „Este ceva spectaculos".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii