Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au destructurat o grupare infracțională acuzată de evaziune fiscală. Prejudiciu de 16,5 milioane de lei

ro

18 Jun, 2016 11:10 1620 Marime text
Polițiștii din Giurgiu și procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 16.500.000 de lei, prin evaziune fiscală.
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Giurgiu, au efectuat joi 22 de percheziții domiciliare.
 
Activitățile s-au desfășurat în județele Giurgiu, Ilfov și în București și au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.
 
Din cercetări a reișit că, trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 46 de ani, ar fi constituit o grupare infracțională, la care ulterior ar fi aderat alte 21 de persoane, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
 
Membrii grupării ar fi înființat trei societăți comerciale, pe care le-ar fi folosit în mod fraudulos, prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau în mod nereal efectuarea unor operațiuni comerciale (vânzări/cumpărări de produse, prestări de servicii, etc.) cu diverse societăți comerciale.
 
Societățile comerciale beneficiare ar fi virat în conturile firmelor în cauză sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achiziționate, serviciilor prestate, deși în realitate aceste relații comerciale nu s-ar fi realizat, banii fiind ulterior retrași și însușiți de membrii grupării, fără a fi înregistrați în contabilitate.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 16.568.000 de lei.
 
Cele trei persoane vizate sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii