Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști români în misiune de patrulare în Franța. În ce oraș vor acționa polițiștii

ro

06 Dec, 2017 15:31 1689 Marime text
Începând de astăzi, 9 polițiști români vor participa la cea de-a 13-a misiune de patrulare în Paris, Franța. Aceștia vor acorda sprijin polițiștilor francezi și vor participa alături de ei la activitați de patrulare și misiuni de siguranță publică, informează Poliția Română. 
 
În perioada 6 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018, 9 polițiști români vor participa la o misiune de asigurare a siguranței publice în Paris, Franța.
 
Scopul misiunii este acela de a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră unde se pot săvârşi fapte de natură infracţională/antisocială.                                                                                
 
Polițiștii români vor participa alături de polițiștii francezi, la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor de infracţionalitate stradală.
 
De asemenea, vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor implicate în comiterea de fapte de natură infracţională, depistate cu ocazia desfăşurării activităţilor de patrulare.
 
Totodată, polițiștii vor acorda expertiză tehnică în materie de prevenire a delincvenţei săvârşite pe teritoriul francez de cetăţeni români, prin coroborarea informaţiilor în vederea identificării de reţele infracționale.
 
Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.
 
Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Franța, ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii