Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti de la Transporturi Constanţa, reţinuţi pentru luare de mită

ro

24 Apr, 2015 17:47 2549 Marime text
La data de 23 aprilie 2015 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii BUGA CRISTIAN, ZANET NICOLAE şi COSMEANU SORIN, toţi trei agenţi de poliţie la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, respectiv MUSTĂŢEA FLORIN şi BOBRIC COSTEL, care sunt cercetaţi, primii trei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, al patrulea pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi dare de mită, iar ultimul pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de furt calificat.
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în perioada 2014 – aprilie 2015, inculpatul MUSTĂŢEA FLORIN, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale S.C. O.T. S.A., sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului BOBRIC COSTEL şi a altor participanţi neidentificaţi până în prezent. În cursul lunii aprilie 2015 inculpatul MUSTĂŢEA FLORIN a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor BUGA CRISTIAN şi COSMEANU SORIN, iar inculpatul ZANET NICOLAE a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, „hoţilor” să sustragă combustibilii din Portul Constanţa.
La data de 23 aprilie 2015 cu ocazie percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii