Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti de frontieră, în misiune Frontex în Marea Ionică (video)

ro

06 Apr, 2015 13:43 1890 Marime text
Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului unei navei maritime din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors astăzi acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Ionică, în apele teritoriale ale Italiei, timp de peste o lună de zile.
 
În perioada 11.02-05.04.2015, o nava maritimă de supraveghere din dotarea Poliţiei de Frontieră Române a participat la Operaţiunea Comună „EPN TRITON 2015”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene), care s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale UE.
 
Nava Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare în Marea Ionică, la frontiera maritimă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie ale tuturor statelor membre UE participante la misiune.

Poliţiştii de frontieră români au executat 22 misiuni, cu un total de 36 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 2.500 mile marine. Pe durata misiunilor, echipajul navei, care a fost însoţit de ofiţeri de legătură din „Guardia di Finanza” a Italiei, a supravegheat şi monitorizat peste 235 mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare, în scopul prevenirii migraţiei ilegale şi a altor infracţiuni de frontieră.
 
Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „EPN TRITON 2015 este reprezentat de asistarea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, o atenţie sporită fiind acordată fenomenului de trafic de migranţi dinspre Turcia şi nordul Africii (Libia, Tunisia, Egipt) către Italia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii