Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti de frontieră agresaţi verbal în timpul misiunii

ro

27 Sep, 2012 16:22 1137 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au identificat trei cetăţeni români care transportau cu o autoutilitară aproximativ 2.500 kilograme de uree şi cereale fără a îndeplini condiţiile legale.

În timpul cercetărilor la faţa locului, poliţiştii de frontieră au fost agresaţi verbal de alt cetăţean român, fiind nevoiţi să imobilizeze persoana în cauză căreia i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Miercuri, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au verificat pe drumul limitrof canalului Dunăre - Marea Neagră, în dreptul podului Agigea, o autoutilitară marca Mercedes Benz în care se aflau trei persoane.

La controlul specific s-a constatat că în autovehicul se aflau 38 de saci de plastic încărcaţi cu îngrăşământ chimic (uree) şi 20 de saci încărcaţi cu cereale.

Şoferul a prezentat un document de însoţire a mărfii care prezenta urme de falsificare, declarînd că produsele i-au parvenit în urma unor operaţiuni de curăţare a două barje ancorate în Portul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de uree şi cereale, în greutate de aproximativ 2,5 tone, iar autoutilitara a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Cele trei persoane domiciliate pe raza judeţului Constanţa vor fi cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi furt calificat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, în timp ce efectuau cercetarea la faţa locului, poliţiştii de frontieră au fost interpelaţi de şoferul unui autoturism marca BMW înmatriculat în Bucureşti, care a început să le aducă injurii şi ofense.

Cel în cauză, cunoştinţă cu cele trei persoane aflate în autoutilitara marca Mercedes, a încercat să-i împiedice pe reprezentanţii Gărzii de Coastă să continuie cercetările în respectivul caz, proferând diverse ameninţări. Pentru comportamentul său violent, cel în cauză a fost imobilizat şi condus pentru cercetări la sediul PPF Constanţa Sud Agigea.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii