Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiști condamnați pentru luare de mită și trafic de influență. Ce pedepse au primit aceștia

ro

06 Nov, 2017 15:40 2466 Marime text
La data de 03.11.2017, Curtea de Apel București a mențiunut sentința penală pronunțată de Tribunalul Ialomița, dispunând condamnarea definitivă a inculpaților: Catrinescu Nicolae, agent de poliție în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Fetești, la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția; Bălan Florentina Gina, funcționar public în cadrul unei primării, la pedeapsa de 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice; Chivu Valeriu Sorin, șeful Postului de Poliție Bordușani, la pedeapsa de 2 ani cu executarea pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În ceea ce îl privește pe acesta, instanța a descontopit pedeapsa de 7 ani și o lună, aplicată inculpatului într-o altă cauză penală, instrumentată de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomița, inculpatul având în total de executat 7 ani și 9 luni închisoare.          

Hotărârea este definitivă.
          
Ofițerii S.J.A. Ialomița au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.
         
Potrivit rechizitoriului, s-a reținut că, în anul 2015, agentul de poliție Catrinescu Nicolae a pretins și primit bonuri valorice de carburant de la un conducător auto, suspect în cauză, pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu.
          
Totodată, agentul de poliție Chivu Valeriu Sorin împreună cu inculpata Bălan Florentina Gina și-au traficat influența pe lângă agentul de poliție Catrinescu Nicolae, în  schimbul sumei de 3000 lei, pentru ca acesta să nu sancționeze contravențional o societate de transport al cărei angajat a fost surprins în timp ce conducea un camion care nu deținea, în termenul de valabilitate, verificarea metrologică a aparatului tahograf. Suma de bani a fost remisă ulterior agentului de poliție Catrinescu Nicolae de către o persoană, suspectă în cauză, angajată în cadrul societății de transport.
        
În cursul urmăririi penale a rezultat că agentul de poliție Catrinescu Nicolae a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, administrând în fapt o societate comercială din Municipiul Fetești, iar în acest context o obținut credite bancare, împrumuturi de la persoane fizice, a semnat ordine de plată și documente contabile, fiind împuternicit de administratorul de drept al societății comerciale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii