Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au folosit arma din dotare Poliţist de frontieră rănit în misiune, în Constanţa

ro

04 Dec, 2014 13:23 1411 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant, pe raza municipiului Constanţa, doi cetăţeni români care tranzacţionau 10.000 de ţigarete de contrabandă dintr-un autoturism.
 
Acţiunea a avut loc seara trecută. Unul dintre cei doi suspecţi s-a dat jos din autoturism şi a scos din portbagaj cantitatea de 10.000 de ţigarete marca „Assos” pentru a o preda unei alte persoane. Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea suspecţilor, dar şoferul nu a reacţionat la somaţiile verbale ale oamenilor legii şi a a accelerat, încercând să fugă.

„În tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care intenţiona să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Deoarece şoferul nu a dat nici un semn că ar dori să oprească maşina, un alt poliţist de frontieră aflat în misiune a efectuat somaţiile legale, după care a făcut uz de armamentul din dotare, trâgînd un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte 7 cartuşe spre pneurile autoturismului. Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanţa.

Pentru acordarea de sprijin, la faţa locului au sosit şi o echipă operativă din cadrul IPJ Constanţa şi un echipaj al Poliţiei Rutiere care au demarat cercetările.

Dosarul este instrumentat de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului.

Poliţistul de frontieră rănit a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, acesta având leziuni la piciorul stâng care i-a fost imobilizat într-o atelă gipsată, în prezent starea lui de sănătate fiind stabilă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 10.000 de ţigarete gasita la fata locului, evaluate la aproximativ 5.000 de lei şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii