Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cicerone Dincă, ridicat pentru mită în dosarul Beirut Poliţist de frontieră cercetat de procurorii DNA pentru o presupusă luare de mită

ro

08 Jul, 2015 20:01 2271 Marime text
 
Un poliţist de frontieră de la Grupul de Nave Constanţa este cercetat de procurorii anticorupţie pentru o presupusă mită de 20.000 de euro. 

Un poliţist din Garda de Coastă Constanţa a fost prins în flagrant, miercuri, de procurorii DNA, luând mită 22.000 de euro pentru a interveni, prin intermediul unui văr procuror şi al altor persoane, în dosarul patronului restaurantului Beirut, care a ars anul trecut.
 


Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Cicerone Dincă, poliţist de frontieră în Garda de Coastă Constanţa, i-a promis lui George Karam, patronul restaurantului Beirut cuprins de un incendiu în aprilie anul trecut, în care şi-au pierdut viaţa trei angajate ale localului, că va interveni pentru o soluţie favorabilă acestuia în dosarul în care omul de afaceri este cercetat pentru ucidere din culpă, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Intervenţia urma să se facă prin intermediul unui văr al lui Dincă, procuror la Galaţi, care la rândul său urma să intervină prin alte persoane influente de la Bucureşti.

În schimbul intervenţiei, Dincă i-ar fi pretins lui Karam, cu ocazia mai multor vizite la domiciliul omului de afaceri, în cursul lunii iunie, suma de 22.000 euro, pentru a fi remisă procurorului şi intermediarului, şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro pentru sine.

Miercuri, poliţistul de frontieră a fost prins în flagrant, primind cei 22.000 de euro, şi ridicat de procurorii DNA Constanţa.

În incendiul în care a ars restaurantul Beirut din centrul Constanţei, în 5 aprilie 2014, şi-au pierdut viaţa trei tinere - o cântăreaţă şi două dansatoare ale localului -, iar alte patru persoane au fost rănite. Focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, a fost stins de pompieri după mai mult de cinci ore.

Dosarul deschis în urma incendiului a fost preluat, în 8 aprilie 2014, de procurorii PICCJ.

George Karam, patronul restaurantului, şi Constantin Pavel, patronul firmei care a făcut lucrări la acest local, sunt urmăriţi penal pentru că nu au respectat normele tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa clădirii, a anunţat Parchetul instanţei supreme.

Comunicat oficial al DNA


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 08.07.2015, ora 18:30, până la data de 09.07.2015, ora 18:30, a inculpatului DINCĂ CICERONE, agent şef adjunct, în cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de trafic de influenţă.

Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:  

În perioada aprilie – iulie 2015, în mod repetat, inculpatul Dincă Cicerone a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influență asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri.
Dacă iniţial pretenţiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 euro sau a un autoturism de aceeaşi valoare, ulterior acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul.
În acelaşi sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 euro, câte 11.000 euro pentru intermediar şi pentru persoana care ar avea influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 euro pentru sine.
La data de 08 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 euro. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa.

Inculpatului Dincă Cicerone i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 09 iulie 2015, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție..


Sursa foto: arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii