Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicianul şi afaceristul Vasile Roşu a decis unde va funcţiona firma Rovas Solution SRL

ro

03 Dec, 2015 08:19 3526 Marime text
 
În Monitorul Oficial au fost publicate hotărârile asociaţilor firmei Rovas Solution SRL. Prin urmare, Vasile Roşu, consilier UNPR, şi Ana-Maria Roşu, în calitaţi de asociaţi ai firmei menţionate, au decis că societatea va funcţiona în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 62. De asemenea, s-a hotărât actualizarea Actului Constitutiv al firmei cu modificarea de mai sus.
 
Deşi nu are notorietate ca om politic, UNPR-istul este cunoscut ca om de afaceri, mai ales prin prisma firmelor Rovas. Vasile Roşu este asociat sau acţionar în aproape 30 de societăţi. Tot el este şi administratorul acestor firme, dintre care opt au fost înfiinţate chiar anul acesta.
 
Vasile Roşu este fie asociat/acţionar, fie administrator în Activ Educational SRL, Casa Rosso Ballrom SA, Direct Supply SRL, Diversion Space SRL, Exceptional Event SRL, Finishing Trockenbau SRL, Perfect Market SRL, Red House Restaurant SRL, firme înfiinţate în ianuarie 2015, precum şi în Complex Auto Ro & Import SRL (radiată), Distrib Auto SRL (radiată), General Merchandise SRL, Logistic Serv SRL (radiată), Multiserve Premium SRL, Perfect Construct SRL (radiată), Promotion Real SRL, Romard Serv Util SRL (radiată), Rovas Aliment SRL (radiată), Rovas Club SRL (radiată), Rovas Construct SRL, Rovas Consulting SRL, Rovas Development SRL (radiată), Rovas Grup SRL (radiată), Rovas Investment SRL (radiată), Rovas Profesional SRL, Rovas Solution SRL, Rovascar 73 SRL (radiată), Serv Util Auto SRL (radiată), Special Facility SRL şi Starting Basis SRL.
 
La prima vedere, lasă impresia unui om de afaceri prosper. Totuşi, în pofida numărului mare de firme pe care le deţine şi le administrează, Roşu are şi probleme în business-ul său. Astfel, potrivit executarilicitatii.ro, pe data de 2 iunie, la sediul biroului executorului judecătoresc Marius-Eleodor Spineanu din Constanţa, a avut loc vânzarea prin licitaţie publică a unui imobil situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, imobil aparţinând lui Vasile Roşu şi unde 16 dintre societăţile mai sus menţionate îşi au sediul. Aşa cum reiese din anunţ, la această situaţie s-a ajuns ca urmare a faptului că Vasile Roşu a garantat pentru o societate care nu şi-a achitat creditul, consilierul local având calitatea de debitor urmărit, în vreme ce SC Development Economic Group SRL, pe cea de debitor principal.
 
Detalii despre Rovas Solution SRL
 
Organizată ca societate cu răspundere limitată, Rovas Solution SRL are un capital social subscris de 1000 RON, integral vărsat, şi se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. În firmă Vasile Roşu are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95% / 95%, în timp ce Ana-Maria Roşu deţine o cotă mult mai mică, de 5% / 5%. Vasile Roşu este persoană împuternicită, dar şi administrator.

Averea şi interesele lui Vasile Roşu

Potrivit declaraţiei de avere, Vasile Roşu deţine patru terenuri intravilane în municipiul Constanţa, în suprafaţă de 750 de metri pătraţi, 300 mp, 772 mp şi 459 mp. În ceea ce priveşte clădirile, deţine un spaţiu comercial în Constanţa, în suprafaţă de 884 mp, dobândit în 2008, prin construire. Acesta din urmă este imobilul care a fost scos, pe 2 iunie, la vânzare prin licitaţie publică. Nu deţine bunuri mobile, dar se poate lăuda cu bijuterii din aur şi din argint dobândite în 2012, în valoare de 2.500 de euro, cu icoane în valoare estimată de 1.500 de euro, de asemenea dobândite în 2012, precum şi cu tablouri a căror valoare este estimată la 11.000 de euro, dobândite în 2013.

În ceea ce priveşte activele financiare, Vasile Roşu are două depozite bancare în valoare de 10.105,90 de lei fiecare, ambele deschise în 2013 la Banca Transilvania Constanţa, precum şi un cont de 6.652 de lei deschis în 2013 la aceeaşi bancă. Acestora li se adaugă 50.000 de lei şi 20.000 de euro, sume pe care consilierul le avea cash, la data
completării declaraţiei.

În aceeaşi declaraţie de avere apar 11 împrumuturi pe care Vasile Roşu le-a acordat în nume personal către SC Rovas Consulting SRL (615.000 de lei şi 35.000 de euro), SC Development Economic Group SRL (114.600 de lei, 30.000 de lei şi 135.450 de lei), SC Rovas Profesional SRL (200.000 de lei), SC General Merchandise SRL (25.000 de lei), SC Staring Basis SRL (4.000 de lei), SC Special Facility SRL (1.000 de lei) şi, surprinzător sau nu, către Aurelian Roşu (150.000 de euro), unicul acţionar al SC Development Economic Group SRL, dar şi către Nicoleta Roşu (250.000 de euro).

Citeşte şi Imobilul unui consilier local care deține 29 de firme, scos la vânzare prin licitaţie publică 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii