Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicianul italian care s-a lăudat că a bătut un român se apără „Nu sunt xenofob”

ro

22 Oct, 2014 22:26 1425 Marime text
Consilierul municipal italian,  Anthony Aliano, care s-a laudat pe Facebook ca a batut un pieton roman, a reactionat la criticile Ministerului roman de Externe, argumentand ca s-a facut "mult zgomot pentru nimic". Politicianul susține ca are o angajata romanca si ca ar lovi din nou pe oricine, fie ca este roman sau italian, scrie site-ul IlPescara.it, citat de Mediafax.

"Mult zgomot pentru nimic. Sunt uimit de acest scandal izbucnit dupa o simpla actiune de aparare la o tentativa de agresiune materiala si fizica. Nu ma simt in niciun fel afectat de acuzatiile stupefiante de xenofobie aduse de Ministerul roman de Externe si sugerez utilizarea oricarui instrument de reprimare util pentru anumite elemente care, indiferent de nationalitate, aduc atingere onoarei unui popor", a reactionat consilierul municipal Anthony Aliano, potrivit IlPescara.it.

"As fi pregatit sa ii dau doi pumni oricui, roman, italian, politician sau cosmopolit, care ar recurge la violenta cu aroganta. (...) Pentru a demonstra ca nu am niciun sentiment discriminatoriu, pot spune ca am incredintat educatia copiilor mei unei educatoare care are cetatenie romana. Le multumesc tuturor cetatenilor romani si italieni care, intelegand ce mi s-a intamplat, au manifestat solidaritate si indignare fata de atitudinea infractionala", a mai afirmat Aliano.

Antonio Razzi, un senator al formatiunii de centru-dreapta Forza Italia, condusa de Silvio Berlusconi, a prezentat scuze pentru atitudinea consilierului municipal Anthony Aliano, care s-a laudat pe Facebook ca a batut un roman, cerand demisia acestuia. "Cine gandeste in acest mod nu poate fi binevenit in partidul Forza Italia, noi suntem in favoarea pluralismului si ospitalitatii, sustinem atitudini de respect si solidaritate, nu confruntarile: acest domn Aliano ar face bine sa demisioneze imediat", a declarat senatorul Antonio Razzi.

Senatorul italian a prezentat scuze pentru acest incident ambasadorului Romaniei in Italia, Dana Constantinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii