Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția rutieră anunț îngrijorător despre drumul către mare. Ce se întâmplă acum pe autostradă. Vine și elicopterul

ro

13 Aug, 2016 07:43 10222 Marime text


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.
 
Totuși, pe Autostrada Soarelui (A2 București – Constanța), valorile de trafic sunt mari și în creștere pe sensul către mare.
Din acest motiv, poliția adresează unele recomandări conducătorilor auto, pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor nedorite pe acest drum.
Pentru a nu se crea aglomerație la stația de taxare de la Fetești în orele următoare, se amintește șoferilor că prin acest punct se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil.
În zona Agigea, din cauza lucrărilor la podul vechi, este posibi ca și în cursul zilei de astăzi să apară probleme de fluență (la această oră, traficul se desfășoară în condiții normale).
Pentru a evita aglomerația (dacă va fi cazul), conducătorii auto pot să utilizeze noul pod, pe care, de regulă, se circulă fără probleme.
Cu toate acestea şi pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod există restricţie de tonaj) şi de către cele care circulă spre şi dinspre port.
 
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe autostrada A2, poliția recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:
           - să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
           - să respecte limitele legale de viteză;
           - să folosească luminile de întâlnire;
           - să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
           - să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
           - să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
           - să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
           - în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.
 În vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. va survola rețeaua de drumuri publice pe ruta A2 – A4 – DN39.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii