Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română face precizări importante

ro

02 Jan, 2016 09:56 1987 Marime text
Având în vedere faptul că, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea va continua să fie deosebit de rece, devenind geroasă noaptea şi dimineaţa, şi că vor mai cădea precipitaţii, există riscul formării poleiului în condiţiile unui carosabil ud.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandăm conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă;
în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;
pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii