Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Acțiuni pentru depistarea persoanelor ce dețin ilegal arme și combaterea braconajului

ro

03 Sep, 2016 12:12 1661 Marime text
Poliția Română a desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care dețin ilegal arme și pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic.
 
Au fost constatate aproape 300 de infracțiuni, au fost aplicate peste 130 de sancțiuni contravenționale și au fost ridicate aproape 220 de arme, precum și peste 1.700 de cartuşe letale, 960 de cartuşe neletale, șapte lunete, peste 450 de kg de carne de vânat și două vehicule de teren.
 
În perioada 18 - 31 august, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, polițiștii au desfășurat o acţiune la nivel național pentru combaterea deţinerii ilegale de arme şi muniții, cât și a infracțiunilor de braconaj cinegetic.
 
La acțiune au participat polițiști specializați în  arme, explozivi și substanțe periculoase și polițiști de la ordine publică, care au avut ca scop identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată și braconaj cinegetic.
 
În cadrul acțiunii, au fost efectuate 36 de percheziţii domiciliare, 83 de controale la persoane juridice și 1.287 la persoanele fizice deţinătoare de arme, precum și 12 acțiuni de verificare a poligoanelor de tir, la aceste activități, participând 924 de polițiști.
 
Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării, 219 arme, dintre care 98 letale și 121 neletale. Dintre acestea,14 arme letale și 49 arme neletale erau deținute ilegal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii