Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia ne învaţă cum să ne ferim de tâlhari

ro

11 Sep, 2012 17:59 1396 Marime text

În general infractorii acţionează asupra persoanelor care se deplasează la ore târzii pe trasee fără lumină, izolate, asupra persoanelor care vorbesc la telefonul mobil pe stradă şi sunt concentrate asupra convorbirii şi persoanelor aflate în stare de ebrietate, ori asupra persoanelor vulnerabile sau în vârstă, acestea fiind uneori urmărite pe traseul lor.

Recomandările poliţiştilor pentru a nu deveni victime ale tâlhăriilor sunt următoarele:

După lăsarea întunericului este bine să evitaţi deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri şi să nu vă expuneţi la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare.

Nu uitaţi... CEA MAI BUNĂ ARMĂ DE APĂRARE ÎN CAZUL UNUI ATAC ESTE STRIGĂTUL ! Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja infractorii, dar până va interveni cineva trebuie să vă apăraţi prin mijloace proprii.

Loviţi, zgâriaţi şi muşcaţi agresorul în zona feţei; în acest fel poate fi identificat mai uşor de poliţişti.

Manifestaţi atenţie asupra bunurilor şi persoanelor din jurul dumneavoastră.

Instruiţi-vă copii să nu poarte telefonul mobil la vedere atunci când se deplasează pe stradă, iar la şcoală să nu îl lase nesupravegheat

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse, de obicei mai ieftine;

Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu banii sau valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de infractor.

Nu consumaţi în mod excesiv băuturi alcoolice în localuri publice deoarece puteţi deveni victime în astfel de împrejurări.

Şi ori de câte ori sunteţi victima unei infracţiuni sau martor ocular în asemenea împrejurări, nu ezitaţi să anunţaţi imediat Poliţia, apelând numărul de urgenţă 112.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii