Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția a descoperit o falsă agenție de turism pentru traficanții de persoane în cursul unei operațiuni coordonate de Europol

ro

19 Oct, 2016 14:51 1714 Marime text
Poliția a reținut peste 300 de suspecți și a confiscat tone de cocaină în timpul unei operațiuni care a durat întreaga săptămână și care a vizat traficul de droguri și de persoane și rețele de infracționalitate cibernetică în Europa și nu numai, a anunțat astăzi agenția de poliție a UE, relatează Reuters.
 
În urma investigațiilor a fost descoperită o falsă agenție de voiaj în Grecia care ajuta la traficul de persoane și un bordel în Austria în care se cultiva canabis, menționează Europol.
 
Agenția a precizat că a coordonat investigații în UE și în 24 de state din afara blocului comunitar în timpul Operațiunii 'Ciconia Alba', contribuind la descoperirea unor rețele infracționale originare în Nigeria, Asia, Europa de Est și alte zone.
 
Polițiștii au efectuat razii în 'cartiere 'roșii', bordeluri, saloane de masaj, apartamente private, aeroporturi și centre de primire pentru migranți', a anunțat Europol.
 
'Țări și organizații de pe întreg globul colaborând ca o singură entitate reprezintă răspunsul modern la o criminalitate organizată și fără frontiere', a afirmat într-un comunicat directorul Europol, Rob Wainwright.
 
Polițiștii au identificat în cursul operațiunii peste 500 de victime ale traficului de ființe umane, se precizează în comunicat.
 
Operațiunea 'Ciconia Alba' a fost concepută pentru a viza criminalitatea organizată internațională, după operațiunile similare 'Blue Amber' și 'Arhimede' din anii precedenți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii