Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă referitor la activitatea de deszăpezire din sezonul de iarnă 2016/2017

ro

01 Mar, 2017 15:36 3856 Marime text

 
„În cursul lunii ianuarie, în urma ninsorilor abundente de Cod Roşu şi Cod Galben, care au avut loc în municipiul Constanţa, firma Polaris M Holding a acţionat conform contractului, pluguind zăpada şi împrăştiind material antiderapant în program non-stop pe perioada ninsorilor şi a zilelor care au urmat acestora pe cele 109 străzi din programul de deszăpezire prevăzut în contractul nr. 70717/09.05.2008, dintre societatea noastră şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa.
 
Pe toate aceste străzi şi bulevarde s-a circulat fără întrerupere, fără excepţie, pe toată perioada condiţiilor meteorologice extreme. De asemenea s-a intervenit pentru degajarea manuală a zăpezii şi a gheţii din staţiile de transport în comun, dar şi pentru încărcarea şi transportul în afara oraşului a unei cantităţi de aproape 40.000 de tone de zăpadă.
 
Vrem să aducem la cunoştinţa opiniei publice că Primăria Municipiului Constanţa  a comandat lucrări de deszăpezire şi combatere a poleiului pentru cele 109 străzi prevăzute în contractul de salubrizare. Trama municipiului Constanţa cuprinde un total de 664 străzi, din care 555 nu sunt prevăzute în contractul de salubrizare încheiat cu Polaris M Holding. Cu toate acestea Polaris M Holding a intervenit cu utilaje pentru îndepărtarea stratului mare de zăpadă şi pe străzi care nu sunt incluse în programul de deszăpezire, intervenţie realizată în urma unei decizii care a avut la baza considerente civice şi de sprijinire a populaţiei afectate.

De asemenea, din aceleaşi considerente am intervenit pentru degajarea zăpezii din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă şi din incinta altor instituţii publice din Constanţa, asigurând astfel buna funcţionare a acestor instituţii în interesul cetăţenilor oraşului Constanţa.
 
Subliniem că aceste operaţiuni de degajare a zăpezii de pe străzile care nu au fost incluse în programul de deszăpezire, au fost efectuate fără a fi incluse în situaţia de plată aferenta serviciului de deszăpezire. Polaris M Holding a asistat celelalte companii de servicii publice, facilitând astfel intervenţia echipelor ENEL care lucrau la repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu energie electrică afectat de ninsoare. Am făcut acest lucru din respect pentru cetăţenii plătitori de taxe ai oraşului Constanţa, parteneri ai firmei noastre de peste 18 ani şi care se aflau în imposibilitatea de a mai ieşi de pe străzile secundare fiind afectaţi de condiţiile meteorologice extreme.
 
Reiteram ideea că în contractul de salubrizare sunt prevăzute numai 109 străzi din totalul de 664 străzi câte are Constanţa, astfel încât Primăria Municipiului Constanţa nu putea comanda deszăpezirea unui număr mai mare de străzi în afara celor 109 prevăzute în contract.
 
Suntem dispuşi ca la solicitarea Primăriei să ne dotăm pentru sezonul următor de iarnă cu un număr suficient de utilaje cu care să asigurăm deszăpezirea integrală a oraşului. Această solicitare se poate materializa doar prin încheierea unui act adiţional la contractul existent dintre Primăria Municipiul Constanta şi Polaris M Holding care să justifice angajarea unor investiţii foarte mari din partea societăţii noastre, astfel încât în cazul unor situaţii similare, toţi plătitorii de taxe ai oraşului Constanţa să primească un serviciu de deszăpezire şi combatere a poleiului pe toate străzile care compun trama stradală a oraşului. Noi suntem dispuşi să semnăm un act adiţional în acest sens, care însă trebuie semnat cu minim 6 luni înainte de începerea sezonului de iarnă 2017/2018, astfel încât să avem timp să achiziţionăm utilajele necesare deszăpezirii integrale a municipiului Constanţa.
 
Este demonstrat că schimbările climatice la nivel mondial au început să producă efecte şi să creeze manifestări extreme pe timpul iernii. Noi suntem pregătiţi să ne adaptăm noilor condiţii climatice, venind în întâmpinarea acestora cu investiţii care să crească gradul de confort al cetăţenilor. 

Polaris M Holding este şi va fi în permanenţă un partener dispus să investească în serviciul de salubrizare şi deszăpezire a oraşului Constanţa, atâta timp cât echilibrul contractual se menţine, conform prevederilor legale în vigoare.“

Administrator unic,
Eduard Martin

Sursa foto: Polaris M Holding
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii