Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pokemon GO a făcut o victimă!

ro

28 Jul, 2016 18:53 2736 Marime text
Jocul Pokemon GO a atins cote inimaginabile. Multă energie consumată alergând prin oraș, multă energie consumată într-un joc virtual și la fel de mult timp risipit virtual.
 
Din cauza acestui joc, un tânăr de 21 de ani a fost ucis într-un accident rutier, în apropiere de Aarhus, Danemarca, în timp ce juca Pokemon GO. Bărbatul conducea o mașină de livrări, iar polițiștii au găsit la locul accidentului telefonul mobil, pe care încă rula popularul joc.
 
”Nu putem fi siguri că se juca în momentul accidentului” au spus polițiștii danezi, însă există bănuieli solide că aceasta a fost cauza neatenției șoferului.

Cum spuneam, jocul acesta a atins cote inimaginabile. De altfel, o tânăra învăţătoare britanică câştigă bani în cursul plimbărilor lungi în căutarea celor mai rare creaturi virtuale, susțin jurnaliștii madame.lefigaro.fr.
 
Ea a pus capăt cursurilor particulare de matematică, muzică sau literatură susţinute în faţă unor elevi puţin atenţi şi nerăbdători să termine orele. Sophia Pedraza, de 26 de ani, a găsit un mijloc să îşi rentabilizeze zilele de vânătoare - până la 18 ore pe zi - pe Pokemon Go.
 
"Când am descărcat aplicaţia, mi-am dat seama imediat că se pot câştigă bani din asta", a spus ea în The Sun, scrie Agerpres.
 
Profitând de vacanţă şcolară şi de isteria declanşată de joc, tânăra care locuieşte în nordul Londrei a capturat mulţi Pokemoni, punându-i apoi în vânzare pe un cont eBay. Ea spune că există o piaţă şi este profitabilă.
 
"Pe eBay, conturile de nivel 20 şi peste se vând cu 1.000 de lire (circa 1.200 de euro), în timp de ofertele pentru nivelurile 15 se situează în jur de 100-200 de lire", a spus Sophia Pedraza.
 
Potrivit tinerei absolvente de drept, îi trebuie "o zi sau două să atingă nivelul 15". Este atât de simplu pentru ea încât a decis să îşi abandoneze cursurile particulare şi salariul de 2.000 de lire (circa 2.400 de euro) pe luna, pentru a se consacră în întregime vânării masive de creaturi virtuale.
 
Decizia ei curajoasă a fost poate luată prea repede, ţinând seama că Niantic Labs i-ar putea suspendă contul eBay. Dezvoltatorul jocului Pokemon Go a precizat în condiţiile de utilizare că este interzisă procurarea de bani cu ajutorul acestuia. Pedraza este însă la curent cu acest detaliu.
 
"Atâta vreme cât se pot câştigă bani, voi continuă să vând conturi. Dacă patimă pentru joc va scădea, pot oricând să îmi reiau activitatea de învăţătoare", a spus ea, citată de madame.lefigaro.fr.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii