Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poezie şi muzică, la Cenaclul Astra Şagunistă

ro

09 Jan, 2014 15:48 1563 Marime text
Ieri după-amiază, la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa, cenaclul „Astra Şagunistă” şi-a ţinut prima şedinţă din noul an, numărul participanţilor fiind într-o creştere semnificativă.

La întâlnirea de ieri, au fost citite câteva din creaţiile lirice ale lui Eduard Zalle, preşedintele cenaclului şi student în ultimul an la Jurnalism, un eseu al Rodicăi Mitu, de asemenea studentă la Jurnalism, în anul II, dar şi câteva poeme ale scriitorului Marin Mincu, de la moartea căruia s-au împlinit în luna decembrie patru ani.

Profesorul Marian Zidaru a recitat excelent „Odă în metru antic”, „Glossă” şi  „Scrisoarea V”  de Mihai Eminescu, pentru a marca apropierea datei de 15 ianuarie, acompaniat în surdină de chitara lui Valeriu Petcu, masterand în anul al II-lea.

De fapt, momentele poetice au fost alternate în chip inspirat cu momentele muzicale susţinute de Petcu, cel care în 18 decembrie a adus Constanţei trofeul celui mai longeviv festival din România, cel dedicat muzicii folk şi intitulat „Om bun”.

Toţi artiştii au fost aplaudaţi de studenţii şi profesorii prezenţi.

Un alt moment important al serii a fost cel al invitaţilor. Două eleve de la Liceul Ion Podaru din Ovidiu, Andreea Corcheş şi Senghiul Ablachim, câştigătoare a numeroase premii la concursuri de poezie, ne-au prezentat una dintre creaţiile lor, un poem filmat, în care imaginile au completat inspirat versurile.

Următoarea şedinţă a cenaclului se va desfăşura în a doua jumătate a lunii februarie, după vacanţa intersemestrială, studenţii exprimându-şi dorinţa ca întâlnirile să se îndesească.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii