Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va circula pe o singură bandă Podul peste Dunăre a intrat în lucrări de reabilitare

ro

29 Jun, 2015 19:31 982 Marime text
 
Podul peste Dunăre de la Giurgiu a intrat în lucrări de reabilitare, primele efectuate în cei 61 de ani de la darea în folosință, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Așadar, se va circula pe o singură bandă ce este în permanență supravegheată de Anteprenor pentru asigurarea condițiilor de siguranță a circulației.

”În această perioadă se efectuează primele lucrări de reabilitare, după 61 de ani, la podul peste Dunăre de la Giurgiu care a fost dat în folosință la 20 iunie 1954. Aceste lucrări constatau în înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate și straturi asfaltice), în vederea asigurării confortului și siguranței traficului rutier pe această porțiune de drum”, se menționează într-un comunicat al CNADNR citat de Agerpres.

În vederea evitării unor blocaje în trafic, CNADNR le recomandă conducătorilor auto ca, pentru trecerea în Republica Bulgaria, să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

Podul, cunoscut și sub numele de ”Podul Prieteniei”, este amplasat pe DN5, peste fluviul Dunăre, în localitatea Giurgiu, este un pod metalic, din oțel, care leagă malul nordic românesc de malul sudic bulgăresc, și, respectiv, orașele Giurgiu și Ruse. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii