Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. CNADNR confirmă Podul de la Agigea se închide pe 12 septembrie

ro

31 Aug, 2016 15:05 2476 Marime text
Continuă agonia podului rutier vechi de la Agigea. În urmă cu două săptămâni, directorul CNADNR, Cătălin Homor, anunţa că artera rutieră ce leagă Constanţa de sudul litoralului s-ar putea închide complet pentru reluarea lucrărilor de reabilitare.
 
Mai este o zi până la 1 septembrie, iar CNADNR nu a făcut niciun anunţ oficial despre modificarea restricţiilor. Potrivit unor surse, 12 septembrie ar fi data la care se închide circulaţia pe podul de la Agigea. Însă, după cum spuneam, nu s-a emis niciun comunicat oficial cu privire la acest subiect. Închiderea este anunţată, însă aşteptăm data oficială.

UPDATE ora 18:39:

Circulația pe podul de la Agigea va fi închisă pe 12 septembrie, când vor începe și lucrările de reabilitare, iar termenul pentru deschiderea traficului pe două benzi este sfârșitul anului, a declarat, astăzi, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

"La Podul de la Agigea, împreună cu constructorul, și după o evaluare internă și a cerinței de litoral a turiștilor, în sensul că litoralul încă reprezintă o atracție, am decis să închidem podul pe 12 septembrie și să începem lucrul cu această dată. Termen de deschidere a traficului pe două benzi este sfârșitul anului. Și, ținând cont că ne-am încadrat ca până la sfârșitul anului să deschidem traficul pe două benzi, am decis să amânăm un pic închiderea podului", a spus Homor.

Acesta a dat asigurări că toate problemele legate de relația contractuală cu constructorul au fost rezolvate.

"În prezent, toate problemele legate de relația contractuală cu constructorul au fost rezolvate, altfel nu ar fi intrat în teren. Începând cu 12 septembrie se va relua lucrul acolo", a precizat șeful de la CNADNR.

Directorul CNADNR afirma, în 14 august, că podul de la Agigea s-a aflat pe lista sa de priorități top 3, încă de la începutul anului.

"Podul de la Agigea e un pod a cărui reabilitare a început de foarte mult timp. Lucrările au fost sistate în 2014, deci e o problemă istorică acolo. De la începutul anului, podul de la Agigea a fost pe lista mea de priorități top 3 (alături de groapa de pe autostrada Sibiu Orăștie și DN 76 Deva Oradea).(...) Mai sunt două hobane de schimbat și până la sfârșitul anului să redeschidem traficul în condiții normale, pe două benzi, în condiții de siguranță. În paralel cu deschiderea traficului, vor mai fi lucrări de întreținere de genul protecții corozive, vopsitorii, dar se pot executa fără probleme", spunea Homor.

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a efectuat astăzi o vizită de inspectare a stadiului lucrărilor pe centura rutieră a municipiului București, între A1 — DN7 și DN2 — A2, Lot 1: sector A1 (km 55+465) — DN 7 (km 64+160). În prezent, se lucrează la: relocarea utilităților în zonele Titan Mar, Mega Company și Remat Holding, execuția lucrărilor necesare în vederea finalizării sensurilor giratorii de la Dragomirești, Remat și Petrom, rampa de la Pod Chitila și pasajul peste apeducte în zona Mega Company.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii