Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL salută decizia ÎCCJ în cazul dosarului președintelui Klaus Iohannis

ro

21 Jan, 2015 18:44 1963 Marime text
PNL salută decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul recursului Agenției Naționale de Integritate privind dosarul președintelui Klaus Iohannis și afirmă că această hotărâre pune capăt presiunilor la adresa justiției făcute de premierul Victor Ponta.
 
"Partidul Național Liberal salută decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a respinge recursul Agenției Naționale de Integritate în dosarul de incompatibilitate al președintelui României, domnul Klaus Iohannis. Încă de la început, PNL a considerat că domnul Iohannis nu s-a aflat în incompatibilitate, așa cum arătase Curtea de Apel Alba Iulia, și am avut deplină încredere că ÎCCJ va confirma soluția acestei instanțe. Verdictul definitiv dat astăzi vine să pună capăt unui lung șir de atacuri la adresa domnului Klaus Iohannis și de presiuni asupra justiției al căror vârf de lance a fost nimeni altul decât premierul Victor Ponta", arată PNL într-un comunicat.
 
Liberalii susțin că, "deși acum se pretinde un adept al dialogului și consensului", în timpul campaniei electorale, Victor Ponta afecta independența justiției, fapt confirmat inclusiv de CSM, prin declarațiile sale potrivit cărora, în mod cert, ÎCCJ îl va declara incompatibil pe Klaus Iohannis.
 
PNL citează declarația lui Victor Ponta din 27 octombrie anul trecut când afirma: "cu siguranță și domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că așa au fost toate deciziile până acum (...). Rezultatul este știut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru că până acum asta e practica unitară a ÎCCJ, în toate cazurile anterioare au spus la fel.
 
"Ne întrebăm câtă responsabilitate exista în discursul public al premierului, care s-a vrut a fi președinte al României? I-a mai rămas suficientă încât să-și dea demisia din fruntea Guvernului și să se retragă definitiv din viața publică?", conchid liberalii.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri recursul Agenției Naționale de Integritate și a decis că fostul primar al Sibiului Klaus Iohannis nu s-a aflat în stare de incompatibilitate.
 
Judecătorii de la instanța supremă au respins ca nefondat recursul ANI și au menținut o decizie din 25 septembrie 2013 luată de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care s-a stabilit că Iohannis nu s-a aflat în incompatibilitate.
 
Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii