Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu „PNL cere prim-ministrului Victor Ponta să nu protejeze corupţia“

ro

03 Jun, 2015 15:46 1765 Marime text
Deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu susţine, într-o declaraţie politică remisă astăzi redacţiei ZIUA de Constanţa, că „în ultima perioadă PSD şi-a înteţit asaltul împotriva Justiţiei“. PNL cere premierului Victor Ponta să „nu protejeze corupţia şi să nu să se substituie instituţiilor care reglementează buna funcționare a justiţiei“.

„În ultima perioadă PSD şi-a înteţit asaltul împotriva Justiţiei şi acţiunilor de combatere a corupţiei pentru a promova modificări legislative favorabile politicienilor suspecţi de corupţie şi pentru ca Victor Ponta să-şi protejeze apropiaţii şi prietenii.
 
Scopul nedeclarat al acestor demersuri este de a perima ideea de luptă împotriva corupţiei astfel încât să se ajungă la o atitudine permisivă a societăţii faţă de actele de corupţie. În mod voit, abuziv şi neconstituţional, premierul Victor Ponta pune interesele sale şi ale partidului mai presus de interesele României pentru a-şi păstra puterea şi a proteja corupţia din partid.
 
PNL condamnă acţiunile recente ale PSD şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu, privind şefii ÎCCJ şi DNA, considerând că acestea fac parte din lungul şir de încercări de discreditare şi destabilizare a sistemului judiciar românesc (câteva exemple relevante în acest sens sunt cele referitoare la cazul Şova, modificarea legislaţiei penale şi de integritate, atacurile împotriva CCR, DNA şi CSM) şi nu sunt altceva decât o încălcare flagrantă a principiului constituţional privind separaţia puterilor în stat.
 
Este momentul ca majoritatea parlamentară, controlată de Victor Ponta să înţeleagă acest simplu principiu, să înceteze cu această atitudine anti-democratică şi să arate respect faţă de deciziile instanţelor, faţă de normele statului de drept şi regulile democratice, faţă de drepturile fundamentale şi mai ales faţă de cetăţeni.
 
PSD continuă să facă scut pentru corupţie întrucât aceasta este esenţa partidului şi modalitatea în care poate supravieţui politic. Deşi sunt doar nişte demersuri disperate ale PSD de amputare a Justiţiei şi încă o încercare de păstrare a puterii, declaraţiile lui Victor Ponta cu privire la decizia luată în cazul lui Dragnea nu mai pot fi tolerate.
 
PNL cere prim-ministrului Victor Ponta să nu protejeze corupţia şi să nu să se substituie instituţiilor care reglementează buna funcționare a justiţiei. Victor Ponta trebuie să să-şi asume responsabilitatea funcţiei pe care o ocupă şi să se abţină de la orice fel de ingerinţă în actul de justiţie şi orice declaraţie iresponsabilă care face rău României“, a transmis Mihai Lupu.
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii