Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plecaţi din ţară? Atenţie, răcire neobișnuită a vremii, însoțită de ninsori abundente

ro

28 Apr, 2016 09:08 1790 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă a anului, însoțită de ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul Sloveniei, la frontierele cu Austria, Croația și Italia, precum și pe litoralul Mării Adriatice.
 
Circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncționalități din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului.
 
Circulația rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2-E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2-E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2-E61, între Ljubljana și Kranj, precum şi pe  autostrada A1-E61/70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste).
 
Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulație, din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Vršič, Ljubelj și Korensko și drumul Mojstrana-Vrata.
 
Având în vedere dinamica situației, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi circulație pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.
 
Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic în condiții de ninsoare și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii