Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md PLDM a desemnat-o oficial candidat pentru funcţia de premier pe Maia Sandu

ro

24 Jul, 2015 11:56 2216 Marime text
Partidul Liberal Democrat din Moldova a înaintat-o drept candidat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova pe Maia Sandu. Declaraţia a fost făcută de liderul PLDM, Vlad Filat.

"PLDM a înaintat candidatura Maiei Sandu la funcţia de premier. A fost o decizie unanimă a partidului. Este un proces responsabil de învestire a unui Guvern. După desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru, urmează ca acesta să vină cu programul său şi grupul de lucru", a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

Maia Sandu este ministru al Educației din anul 2012. Anterior, timp de doi ani, a deținut funcția de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale din Washington DC. Aceasta are 43 de ani și este necăsătorită.

Maia Sandu este absolventa facultăţii de Management a Academiei de Studii Economice şi a făcut masteratul în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică, dar şi masteratul în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government. 

Din 2007 până 2009 a îndeplinit funcţia de consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului. Tot în 2007 a fost coordonator de program al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

A mai deţinut funcţia de şef adjunct de direcţie la Ministerul Economiei, dar şi funcţia de economist în cadrul oficiului Băncii Mondiale din Chişinău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii