Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan de combatere a infecţiilor din spitale

ro

27 Apr, 2016 08:00 1771 Marime text
Trei sferturi din spitalele din România nu pot testa la internare pacienţii ca să-i depisteze pe cei cu bacterii multi rezistente şi nici nu îi pot trata separat - două dintre concluziile evaluării făcute de direcţiile de sănătate publică din ţară, rezultatele fiind sumbre. Verificările au avut loc în contextul tragediei din Colectiv.
 
O treime din totalul de 112 spitale verificate nu respectă nici măcar etapele sterilizării instrumentarului. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat următoarele: „Un lucru de o gravitate excepţională, deoarece acest lucru se referă în mod evident la instrumentarul care intră în mod direct în contact cu pacientul la manoperele invazive. Deci cel care poate să provoace infecţii în mod direct.”
 
Ministerul Sănătăţii lansează un plan de combatere a infecţiilor nosocomiale. Prima măsură va fi schimbarea legii potrivit căreia performanţa managerului depinde de numărul de infecţii raportate. Medicii şi asistentele vor face în plus cursuri de identificare a infecţiilor. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va verifica şi calitatea dezinfectanţilor din spitale.

Citeşte şi Ce spitale au fost închise în urma controalelor privind infecţiile nosocomiale (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii