Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan comun de acţiuni privind prevenirea traficului de persoane şi a criminalităţii, derulat în şcolile din Constanţa

ro

29 Apr, 2014 14:23 2262 Marime text
În cadrul Planului comun de acţiuni privind desfăşurarea activităţilor de prevenire a traficului de persoane şi a criminalităţii, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a realizat, în luna aprilie, în parteneriat cu Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa o serie de activităţi de informare şi conştientizare a elevilor din unităţile şcolare constănţene privind implicaţiile traficului de persoane.
Scopul planului de acţiune îl reprezintă susţinerea reciprocă a celor două instituţii, în derularea unor activităţi ce vizează asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică a comunităţii constănţene.
Beneficiarii direcţi ai Planului Comun de acţiune sunt elevii din cadrul unităţilor de învătământ constănţene şi/sau elevii sosiţi în centrele de agrement de pe litoral românesc, iar beneficiarii indirecţi sunt reprezentaţi de specialiştii care intră/pot intra în contact cu potenţiale victime ale traficului de persoane;
„Obiectivele prezentului Plan comun de acţiuni sunt următoarele:
  Informarea categoriilor profesionale care pot veni în contact cu victimele traficului de persoane în vederea identificării şi referirii spre asistenţă de specialitate a acestora;
  Reducerea factorilor de risc ce conduc la  victimizare;
  Dezvoltarea unor comportamente specifice unui stil de viaţǎ sǎnǎtos respectiv schimbarea unor mentalitǎţi şi renunţarea la comportamentele care pericliteazǎ viitorul, sanatatea fizica/psihică şi implementarea unui sistem de management specific unui stil de viaţǎ de calitate prin implicarea elevilor în activitǎţi de informare şi prevenire”.
Planul comun de acţiune se desfăşoară pe durata unui an calendaristic , începând cu data de 26 martie 2014.
În luna aprilie 2014, reprezentanţii celor două instituţii partenere au realizat în unităţile şcolare din judeţul Constanţa cinci activităţi de informare a tinerilor cu privire la traficul de persoane în toate formele sale de exploatare.
În acest context, 306 de elevi din judeţul Constanţa au fost informaţi cu privire la măsurile utile de prevenire a traficului de persoane şi şi-au însuşit abilităţile necesare de a nu cădea în capcana traficanţilor de persoane. Activităţile au avut un caracter interactiv, elevii formulând numeroase întrebări şi participând la discuţii.
Potrivit unui comunicat de  presă, „beneficiarii indirecţi ai acţiunilor au fost 17 profesori şi cinci poliţişti de proximitate ce au fost instruiţi în domeniul prevenirii şi intervenţiei în cazurile cu victime ale traficului de persoane”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii